Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Türkiye’de obezite görülme oranı gün geçtikçe artıyor’

Malatya Sağlık İl Müdürü Sezai Demirel, Türkiye’de obezite görülme sıklığının gün geçtikçe arttığını söyledi. Sağlık İl Müdürü Demirel yaptığı açıklamada, uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve birçok hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlayan, hayat sürecini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyen obezitenin vücutta gerekenden fazla yağ birikmesi olduğunu belirtti.

Demirel, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de obezitenin görülme sıklığının gittikçe arttığını, görülme yaşının düştüğünü ve sağlık üzerindeki etkileri ciddî boyutlara ulaştığını vurguladı.

Şişmanlığın en önemli sebeplerinden birinin fiziksel aktivitenin yetersiz olmasından kaynaklandığına dikkat çeken Demirel, “Düzenli fiziksel aktivite başta obezite olmak üzere kalp damar hastalıkları, diabet gibi kronik hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaktadır. Fiziksel aktivite, yeterli ve dengeli beslenmeye zemin hazırlaması yanında tütün, alkol ve uyuşturucu madde kullanımını ya da şiddetini azaltmak, sosyal etkileşimi geliştirmek suretiyle özellikle gençlerde olumlu sonuçlar doğurur. Dolayısıyla ebeveynler çocuklarını düzenli fizik aktivitelere ve ilgi duydukları spor dallarına yönlendirme konusunda bilinçlendirilmelidir. Düzenli yapılan fiziksel aktivitenin, insan sağlığına olumlu katkısı yanında maliyeti gittikçe artan sağlık harcamalarını azaltması sebebiyle ülke ekonomisine katkısı vardır. Maalesef yapılan çalışmalarda ülkemizde düzenli olarak fiziksel aktivite yapma oranının çok düşük olduğu görülmektedir.” dedi.

Sağlığın korunması ve geliştirilmesi amacıyla, Türkiye’de her yıl Eylül ayının ilk haftasının Sağlık Haftası olarak kutlandığını dile getiren Demirel, bu yıl 4-10 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Sağlık Haftası’nın ana konusu olarak ‘’Hareketli Yaşam ve Sağlık’’ konusunun seçildiğini kaydetti.

Demirel, hafta boyunca bakanlıkca sağlık hizmetleri kapsamında, bireylerin sağlıklı hayat biçimleri, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite yapma alışkanlığı kazanmalarının amacıyla çeşitli eğitim aktiviteleri gerçekleştirileceğini belirtti.

/ MALATYA

08.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yargı siyasallaşmamalı

  Protestan-Katolik üniversiteleri

  Tezkere ‘resmen’ yürürlükte

  Demirel: Lübnan konusu kapandı

  Gül: Negatif enerji var

  Babacan: Avrupa eksikliklerimizi hatırlatıyor

  Coşkun: Heyecanımız kesilmedi

  Tarama sırası “Yargı ve temel haklar’da

  İHH, Bintü Cübeyl’de

  Sınav sistemi değişsin

  Öğrencilerin ev bulma telâşı

  Katkı payları belirlendi

  Zeki Sezer: Sadece laiklikten bahsetmek zarar veriyor

  Birden: Karar bireysel

  Okuldaki çocuğa netten takip

  Türk doktorun başarısı

  ‘Türkiye’de obezite görülme oranı gün geçtikçe artıyor’

  Yılın ilk karı Ardahan’da

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004