Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Batı, Ermenistan’a kötülük yapıyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Batılı ülkelerin sözde Ermeni soykırımı konusunda, Ermeniler ve Ermenistan’a kötülük yaptıklarını söyledi.

Şener, Düzce Sanayici ve İş Adamları Derneği (DÜSİAD) tarafından Taşlı Otel’de düzenlenen ‘’2006 yılı Düzce ve Ekonomi’’ konulu söyleşide yaptığı konuşmada, küreselleşmenin bugüne kadar olan gelişimini anlattı.

Küreselleşmenin 1492 (Amerika kıtasının keşfi) yılında başladığını, 1800’lü yıllara kadar sürdüğünü ve son 10 yıldır çağın teknolojisi ile en hızlı hale geldiğini anlatan Şener, ‘’Bu nedenle gelişmeyi yakalamak için hızlı hareket etmeliyiz. Sabah kalktığımızda, koşmalıyız’’ dedi.

Şener, herkesin, her firmanın küresel bir baskı altında olduğuna dikkati çekerek, ‘’En ucuz ve en kaliteli malı üreten satar, tersini yapan satamaz ve batar. Ülke olarak küreselleşmenin neresindeyiz? İş yaptığımız ülkelerin neresindeyiz?’’ şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Şener, eskilerin, ‘’7 düvele karşı dimdik ayaktaysan güçlüsün’’ dediklerini, ancak şimdi her yerin düşman dolduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Batılı ülkeler, Ermeni soykırımı meselesinde Ermeniler ve Ermenistan’a çok büyük kötülük yapıyorlar. Ermenilere yakın ülkeleri tahrik ediyorlar ve huzuru bozacak şekle getiriyorlar. Problemik oluşturarak Ermeniler ve Ermenistan’a kötülük yapıyorlar. Ülkemizdeki Ermenileri kaçak çalışıyor diye işten çıkaracağız da kimin işine yarayacak? İşte Dünya’daki tablo bu. Bu tablo sizi ürkütmesin, hatta tahrik ve teşvik edici tablo olsun.’’

Yaşar Yakış: Fransa ile ilişkilerimiz zedelenecek

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış da burada yaptığı konuşmada Fransa’da Ermeni soykırımının inkârını cezaî yaptırıma bağlayan yasa tasarısının, 12 Ekim’de Fransız meclisinde oylanacağını hatarlatarak, kendisinin Fransa’daki iktidar ve muhalefet partilerinin üyeleriyle bu konuyu görüştüğünü kaydetti. Yakış, şunları söyledi: “İktidar, böyle bir yasanın çıkmamasından yana ve hatta muhalefet de aynı fikirde. ‘Neden çıkarıyorsunuz?’ diye sordum. Bana dediler ki, ‘Bu ülkede 400 bin Ermeni var’, baskı yapıyorlar. ‘Bu yasayı çıkarmazsanız, huzurunuzu bozarız evinizi yakarız’ diyorlar. ‘Oy için bu yasayı çıkaracağız’ şeklinde konuşuyorlar. 12 Ekim’de muhtemelen bu yasa çıkacak ve senatoya gidecek. Yasa çıkarsa, ilişkilerimiz etkilenecek ve zedelenecek.’’ Türkiye’de 40 ile 70 bin arasında Ermeninin kaçak olarak çalıştığını belirten Yakış, sözde ermeni soykırımına değinirken, bu konudaki propagandanın, uzun yıllar önce başladığını dile getirdi. Yakış, ‘’Bizler tehlikeyi önceden görüp tedbir almadık. Şimdi alıyoruz. Bundan böyle tehlikeyi gördüğümüz anda biz de aynen propaganda yaparak çözüm aramalıyız’’ dedi.

/ DÜZCE

10.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Dağda savaş yerine ovada siyaset”e destek

  BASIN NİYE ALET OLUYOR?

  Rehn Fransa’yı uyardı

  Babacan AB turunda

  Mecliste gündem 25 yaş

  Gericiliğin her türlüsüne karşıyız

  Cumhurbaşkanını öteki Türkiye seçecek

  Kamuya özgür yazılım geliyor

  Şehitler abidesi güçlendiriliyor

  AKP’li Erden anjiyo oldu

  Emin Alıcı'ya karşı platform

  Batı, Ermenistan’a kötülük yapıyor

  Fransa Orta Çağ yolunda

  Orman mühendislerine iş umudu

  Diyanet: Zekât taksitle ödenebilir

  17 Ağustos Camii göz kamaştırıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004