Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gericiliğin her türlüsüne karşıyız

AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, parti olarak gericiliğin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, ‘’Demokrasiyi çekip alırsanız, laik cumhuriyeti tehlikeye düşürürsünüz’’ dedi.

Çelik, AKP Bursa İl Başkanlığınca Buttim Kültür Merkezinde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, ‘’2006 yılında seçim olacak’’ diyenlerin, boş bir hayal içinde olduğunu söyledi.

Parlamentoyu kendi evi gibi görenler ile milletvekilliğini meslek kabul edenlerin, 2003 seçimlerinde tasfiye olduklarını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:’’Parlamento, yüzde 90 nispetinde yenilendi. Yenilenince, halk tabiriyle ‘kaşarlanmış’ olan siyasetçiler, 5-6 kere üst üste milletvekilliği yapan ve yapmaya devam eden insanlar, dışarıda kaldılar. Bu dışarıda kalış, onları fevkalade rahatsız etti. ‘Bir an önce seçim olsun, tekrar o heyecanı yaşayalım’ diye son iki yıldır yoğun çaba, dedikodu içindeler. Ancak, bunun bir faydası olmadığını gördüler.’’

Çelik, Türkçe ve Arapça ezan hakkında değişik açıklamalar yapıldığını da belirterek, bu konunun, çok partili hayata geçilen 1950 Meclisinde, CHP’lilerin de desteğiyle karara bağlanarak, rafa kaldırıldığını anlattı. Arapça ezanı irticaya teşvik olarak görmeyi, demokrasiyle bağdaşmayacak bir anlayış olarak nitelendiren Çelik, ‘’AK Parti olarak, gericiliğin her türlüsüne karşıyız. İşte Kopenhag Kriterleri, en demokratik adımdır. Demokrasi ve laiklik ayrılamaz iki temel kavramdır. Demokrasiyi çekip alırsanız, laik cumhuriyeti tehlikeye düşürürsünüz. Biz, dini yozlaştıranların da dini yok sayanların da karşısındayız’’ diye konuştu.

İRTİCA 3 YILDIR NEDEN

GÜNDEME GETİRİLMEDİ?

İktidarları döneminde hesabını veremeyecekleri bir şey olmadığını dile getiren Çelik, şöyle devam etti:’’Bazı çevrelerin AK Parti iktidarından rahatsızlığı var. AK Partinin imajını bozmak istediler, başaramadılar. 3 yıldır iktidardaydık. Neden irtica ve laiklik konuşulmadı da şimdi gündeme getiriliyor? Çünkü irtica ve laiklik her derde deva gibi. Raftan bir indiriyorlar, bir aldırıyorlar. İsmail Ağa cemaati, 150 yıldır var. ‘Demokrasi, inanç özgürlüğü’ diyorsanız, saygı duyacaksınız. Bu insanlar 150 yıl yaşamış, niye bugün ortaya çıkarıyorsunuz? Ne tarikatlar, ne cemaat, ne irtica, ne de laiklik, bugünün işi değil.’’

/ BURSA

10.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Dağda savaş yerine ovada siyaset”e destek

  BASIN NİYE ALET OLUYOR?

  Rehn Fransa’yı uyardı

  Babacan AB turunda

  Mecliste gündem 25 yaş

  Gericiliğin her türlüsüne karşıyız

  Cumhurbaşkanını öteki Türkiye seçecek

  Kamuya özgür yazılım geliyor

  Şehitler abidesi güçlendiriliyor

  AKP’li Erden anjiyo oldu

  Emin Alıcı'ya karşı platform

  Batı, Ermenistan’a kötülük yapıyor

  Fransa Orta Çağ yolunda

  Orman mühendislerine iş umudu

  Diyanet: Zekât taksitle ödenebilir

  17 Ağustos Camii göz kamaştırıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004