Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Camiler birer eğitim yuvasıdır

Nevşehir Belediyesi tarafından 3.5 ay gibi bir sürede tamamlanan Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi, ilk faaliyetine imza attı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın Camiler ve Din Görevlileri Haftası faaliyetleri kapsamında verdiği konferansı 800 kişi kapasiteli salonda yaklaşık bine yakın vatandaş topluluğu izledi.

Bin kişilik bir vatandaş topluluğuna seslenen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, camilerin fert ve toplum hayatında taşıdığı önemi dile getirdi.

İslâm dünyasında gittikleri yere cami yapma düşüncesini taşıyan Türk milletinin, tarih boyunca bunu ortaya çıkardığı ve her biri de birer sanat şaheseri olan camileri yaparak günümüze kadar taşındığını dile getiren Nursaçan, halen hangi ülkeye gidilirse gidilsin bir Türk insanının satın alıp veya onardığı bir camiye rastlamanın mümkün olacağını kaydetti.

Camilerin birer eğitim yuvası da olduğuna dikkat çeken Nursaçan, Mevlânâ Celâlettin-i Rumî Hazretleri başta olmak üzere yaşadığı çeşitli olayları da konferans boyunca dinleyicilere aktardı.

Konferansın bitiminde ise Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri de, Nevşehir Valisi, Belediye Başkanı ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı tarafından törenle verildi.

Cemil YÜZER / NEVŞEHİR

10.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Selimiye dolup taşıyor

  Camiler birer eğitim yuvasıdır

  Doğu’nun İstilâsı

  Çocuklara Ramazanı sevdirelim


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004