Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Çocuklara Ramazanı sevdirelim

Gebze Köprü Kültür Sanat Eğitim ve İletişim Derneği’nin Ramazan faaliyetleri çerçevesinde düzenlediği seminerler büyük bir hızla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde eğitimci Hayrunnisa Şen’in “Çocuklarda Ramazan Sevinci” adlı semineri Gebzeliler tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi. Ramazanda anne babaların dikkat etmeleri gereken hususlara parmak basan Şen, çocuklara Ramazan ve oruç bilincinin yerleştirilmesini kolylaştırıcı önerilerde bulundu:

tırıcı önerilerde bulundu:

“Okul öncesi çocuklar sahura kaldırılıp mânevî havanın farkına varmaları sağlanmalıdır. 7-10 yaş grubu çocuklarımıza hafta sonları ya da haftanın bir kaç günü oruç tutmayı tavsiye etmeliyiz. 10-13 ergenlik çağına adım atan çocuklarımıza bu bilinci tam anlamıyla vermeliyiz.”

Şen, çocukların Ramazan ayına mahsus onları teşvik edici hediyelerle destekleyebileceğimiz faaliyetleri şöyle sıraladı:

“Ramazanın ehemmiyetini anlatan hadisleri renkli kâğıtlarla süsleyip odalarına evlerine asmalarına izin verebiliriz. Tuttukları oruçların karşılığında takdir ve hediyelerle teşvik edebiliriz. Arkadaşlarının katılacağı çocuk iftarları düzenleyip kendilerine güvenmelerini sağlayabiliriz. Eve gelen misafirlerle iletişim içinde olmalarını büyük iftar sofralarında bulunmalarında yardımcı olarak bu Ramazan bilincini kazandırabiliriz.” Açlıkla çocuklarında lezzetlerini ertelemelerini, nefislerinin terbiye olmasını, Allah emretmeden hiçbir şey yenilemeyeceğini anlatan şen sözlerini şöyle tamamladı:

“Çocuklarımıza en güzel eğitimi yaşayarak bizzat uygulayarak biz anne babalar model olarak Ramazan sevgisini aşılayabiliriz.”

Feyza Nur Güntay SÖĞÜT

10.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Selimiye dolup taşıyor

  Camiler birer eğitim yuvasıdır

  Doğu’nun İstilâsı

  Çocuklara Ramazanı sevdirelim


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004