Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Selimiye dolup taşıyor

11 ayın Sultanı olan Ramazan ayı ile birlikte Edirne’de inanç turizmi hız kazandı. Şehirdeki tarihî mekânlar ziyaretçilerle doplu taşıyor. Özellikle Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ dediği Selimiye camisine ziyaretçi akınına uğruyor. Selimiye’yi günde 3 binin üzerinde kişi ziyaret ediyor.

Caminin eski imamlarından ve tanıtım görevlisi olan Nadi Ersoy ise, ziyaretçi rakamını doğruluyor. Ramazanın başlamasıyla birlikte ziyaretçi sayısında artış olduğunu söyleyen Ersoy, “92 yıl Osmanlı devletine başkentlik yapmış olan kentimizde gezilecek ve görülecek çok yer var. Bunların başında ise Selimiye camisi geliyor. İnanç turizmi kapsamında günde 3 binin üzerinde kişi Selimiye’yi ziyaret ediyor.” dedi.

Camiyi gezmeye gelen ziyaretçilerle tek tek ilgilendiğini söyleyen Ersoy, şunları söyledi: “15 yıl Selimiye’de başimamlık yaptıktan sonra emekliye ayrıldım. Emeklilik dahi beni Selimiye’den koparamadı. Burada Diyanetin de izniyle gönüllü tanıtım görevi yapıyorum. Ramazan ayı ile birlikte camimiz ziyaretçilerle dolup taşıyor. Ziyaretçilere Selimiye’nin mimari yapısı ve tarihi geçmişini anlatıyorum. Hafta içi ziyaretçi sayısı 3 bini bulurken, hafta sonları ise bu rakam 4 bini geçiyor.”

Selimiye’yi görmeye gelenler arasında Yunan ve Bulgarlar’ın da olduğunu ifade eden Nadi Ersoy, “Hafta sonları sınır komşularımız olan Yunan ve Bulgar öğrenciler geliyor. Onlar da Mimar Sinan’ın eserine hayran kalıyor. Selimiye’nin ihtişamı ziyaretçileri adeta büyülüyor.” diye konuştu.

Ailesi ile birlikte Bursa’dan Selimiye Camii’ni görmeye gelen Çiçek Koparan ise, Selimiye’nin mimarî yapısına hayran kaldığını söylüyor. Her yıl Ramazan ayında Selimiye’ye geldiğini söyleyen Koparan, “Ben Edirne’yi çok seviyorum. Oğlum burada askerlik yapmıştı. Edirne’den ve Selimiye’den bir türlü kopamıyorum.” dedi. Samsun’dan gelen Ekrem Karabıyık da, ilk kez Edirne’ye geldiğini ve Selimiye Cami’ne hayran kaldığını söyledi.

10.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Selimiye dolup taşıyor

  Camiler birer eğitim yuvasıdır

  Doğu’nun İstilâsı

  Çocuklara Ramazanı sevdirelim


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004