Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ölü doğmuş bir oluşum

“Bizim 28 Şubat’ı çağrıştıracak herhangi bir yoruma sebebiyet verecek açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir” diyen Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ulusal Birlik Hareketi Platformunun ölü doğmuş bir oluşum olduğunu söyledi. Platform adına yapılan açıklamanın kendileri açısından kabul edilemez olduğunu ifade eden Akyıldız, birliğin sürdürülebilir bir yanının kalmadığını belirterek, bu platformun dışında kaldıklarını açıkladı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ulusal Birlik ve Hareketi Platformu’nun ölü doğmuş bir oluşum olduğunu belirterek, ‘’28 Şubat sürecini çağrıştıracak herhangi bir yoruma sebebiyet verecek açıklamayı kabu etmemiz de mümkün değildir” dedi.

Akyıldız, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında, Kamu-Sen’in ev sahipliğinde geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Ulusal Birlik ve Hareketi Platformu’nun yaptığı açıklamaların Kamu-Sen tarafından hazırlanmış bir metin olmadığını söyleyen Bircan Akyıldız, Platform Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur tarafından yapılan açıklamayı toplantı öncesinde görmediğini belirtti. Akyıldız, ‘’Platform, ölü doğdu’’ dedi.

Akyıldız, birliğin sürdürülebilir bir yanının kalmadığını belirterek, bu platformun dışında kaldıklarını açıkladı. Akyıldız, “Türkiye Kamu Sen’in temel prensipleri vardır. TC Anayasa’nın 2. maddesinde tanımı yapılan devletin temel ilkeleri başlangıçta belirtilen ilkelere dayalı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğu belirtilmiştir. Bu çerçevede Kamu-Sen’in hassasiyetleri tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek dil esası üzerine kuruludur” açıklamasında bulundu.

“28 ŞUBAT’IN ‘KAHRAMANLARI’

SAKLANACAK YER ARADI”

Önümüzdeki 5 ay içerisinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, demokrasi dışındaki hiçbir çözümü kabul etmeyeceklerini kaydeden Akyıldız, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı demokrasinin en üst makamıdır. Demokratik sistemlerde bu makama geliş sistemleri Anayasa ve kanunlarda belirlenmiştir. Türkiye Kamu-Sen’in Cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki fikirleri açıktır. Demokrasinin dışında hiçbir çözümü kabul etmeyeceğiz. Çoğunluk iradesini yansıtan bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmalıdır. Bu sebeple biz çoğunluk iradesinin ciddî bir konsensüs ile sağlanması kanaatindeyiz. Cumhurbaşkanlığı makamının sorumluluğu açısından bu çok önemlidir.

28 Şubat’ta bütün kurum ve kuruluşlar, bunların arasında bugün kahraman kesilen sendika ve yöneticiler de vardır, saklanacak yer arayıp, perde gerisine kaçarken Türkiye Kamu-Sen kesintisiz demokrasi eylemi yapan tek sivil toplum kuruluşu olmuştur. Bu yüzden 28 Şubat sürecini çağrıştıracak herhangi bir yoruma sebebiyet verecek açıklamayı kabu etmemiz de mümkün değildir.”

/ ANKARA

15.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Karar düzelmezse AİHM’e gideceğiz

  Ölü doğmuş bir oluşum

  Talat: Kıbrıs’ta roller değişti

  Tüzmen: Komşumuzun AB’ye girmesi gurur veriyor

  Arınç: Adım Arınç olmasaydı heykelim dikilirdi

  Bütçe maratonu başlıyor

  Vetolu kanun aynen benimsendi

  KOBİ’ler erken seçim istemiyor

  Çatışma kadını özgürleştirmiyor

  Demirel'den ‘gönüllü’ STK’lara plâket

  Kapusuz’dan Sezer'e hatırlatma

  Askerî araç kamyonla çarpıştı: 1 şehit, 9 yaralı

  Palandöken’de kar duâsı

  Karasu Nehri dondu

  Hollanda’da icazet merasimi

  Malî sıkıntı çeken sağlık kurumları için genelge

  Gazlı içeceklerin yerine süt ve ayran

  Çocukları yalnız bırakmayın

  Öğrenci Seçme Sınavı 17 Haziran’da yapılacak


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004