Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Küfürden utandım

G.Saray-Kayserispor kupa maçını televizyondan izledim. Vasat bir maç. Keyifsiz. Maç ile ilgili yazmak için maçları takip ediyoruz. İnanın bu maçı sonuna kadar zor takip ettim. TV'den izlememe rağmen. Nedeni de küfür. Yönetmen sesi kıstığı halde küfürleri duyduk. G.Saray taraftarı ezeli rakibi F.Bahçe'ye, ikinci devre boyunca koro halinde küfür etti. Utandım. Bu böyle olmamalı.

Ben başkan olsam tirübünü terk ederdim. Böyle taraftara başkan olsan ne olur. G.Saray seyircisi önceden böyle değildi. Gerçekten elit bir seyircisi vardı. Şu yapılanların hiç bir haklı gerekçesi olamaz. F.Bahçe Stadında ne yapıldıysa yapıldı. Bir devre boyunca küfürü, G.Saray'ın idarecileri kabul etmemeli. Cezayı federasyona bırakmamalı. Bu rezalet bir şekilde önlenmeli. Ben diğer takımlar küfür etmiyor demiyorum. Oluyor. Organize küfür kamp anyalarını geçmişte gördük. Ben ağırlıklı G.Saray'ı takip ettiğim için onu yazıyorum.

Hangi seyirci olursa olsun. Küfür eden seyircinin cezalandırılması gerekli. Bunun yolu seyirciyi maçlara almamak. Yani taraftarı söven takımı seyircisiz oynatmak.Önce bir sonra iki sonra beş ve daha fazla maçı seyircisiz oynatacaksınız. Bakalım küfür devam edecek mi? Bu durumdan kulübün canı mutlaka yanacak. Çareler arayacak. Federasyon tutturmuş bir para cezası. Ver parayı, et küfürü. Böyle şey olur mu? Salt federasyonun cezalandırması konuyu çözmez. Kulüplerinde seyircisine küfürle alakalı tadbir alması lazım.

Maça ilk defa çocuğunu götüren bir insana sorun bakalım. Bu durumu kabullenecek mi? Kaldı ki maçlara bayanlar bile yoğun ilgi gösteriyor. Bayanları maçlara teşvik düşüncesinin bir nedeni de, tirübündeki çirkin tezahüratlara mani olmaktı. Gelinen noktada durum, daha beter hal aldı. Ahlaki erozyon bizi her taraftan sarmış. Duyarsız kalmamak lazım. Kulüp yönetimlerini bu konuda önemli görevler bekliyor. Eğer sorumluluk hissediyorlarsa bu konuda acil tedbirler alırlar.

Said OKUR

18.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G.SARAY GERETS'İ ÜZDÜ

  Tomas'ın ilk gol sevinci

  Albayrak yönetimi kongrede gitti, geldi

  F.Bahçe, Olimpiyat Stadı'nda oynayacak

  Valencia, Alex'in transferinden vazgeçti

  Kaya ve Serkan süper

  Küfürden utandım


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004