Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Özkök Paşa anlatmalı

Günlük’teki en ilginç isim, Genelkurmay eksi Başkanı Emekli Orgeneral Özkök. Günlük’teki notlara göre, Özkök kimi komutanlar tarafından “DİNCİ” diye suçlanıyor, kimi tarafından “etkisiz-silik” sıfatıyla anılıyor.

Günlük tümüyle yalan olsa dahi, aynı dönemde Özkök Paşa’nın, başta eski bir Genelkurmay Başkanı olmak üzere, emekli komutanlar ve onların medyadaki uzantıları olan gazeteciler tarafından nasıl yerden yere vurulduğunu hepimiz hatırlarız.

Bize yansıdığı veya bizim algıladığımız kadarıyla, Özkök Paşa’nın hatası, darbe söylentileri ve hazırlıklarını engellemek, Annan Planı’nı reddettirmek için kimi çevrelerden gelen baskılara direnmekti.

Peki gerçek nerede?

Günlük’teki iddialar ve kendi dönemiyle ilgili söylentilere sadece Özkök Paşa yanıt verebilir. Ya konuşmalı veya anılarını bu toplumla paylaşmalı. Yaşadığımız bu çalkantılı dönemde, neyin ne olduğunu, kimin ne yapmak istediğini bizlere açıkça anlatmalıdır. Türk demokrasisine katkıda bulunmak için bunu yapmalıdır.

Türk demokrasisi 2004-2005 döneminde büyük bir değişim yaşadı. En fazla dalgalanma da Silahlı Kuvvetler içinde hissedildi.

Günlük dikkatli şekilde okunursa, her şeye rağmen darbe söylentilerinin, TSK’nın genelinde ve Genelkurmay mekanizmasında tercih edilmediği, hatta dirençle karşılaştığı ortaya çıkıyor.

Günlük ile ilgili gerçekleri ise ancak, emekli olduğu için en rahatça konuşabilecek durumdaki Org. Özkök bize anlatabilir.

Posta, 3.4.2007

Mehmet Ali BİRAND

04.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP nereden nereye...

  Türban ve iktidar

  Özkök Paşa anlatmalı

  Masonlar acınacak halde


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004