Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Müzakereler sürüyor

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ‘’Türkiye-AB ilişkilerinde akılcı bir karar aldık. Ankara protokolü uygulanmamasına rağmen müzakereler sürüyor’’ dedi. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Berlin’de Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile yaklaşık 2 saat süreyle görüştü.

Gül ve Steinmeier, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Dışişleri Bakanı Gül, Türkiye-AB ilişkileri söz konusu olduğunda Avrupa’nın lokomotif ülkelerinden Almanya’nın desteğini her zaman büyük bir şükran ve takdirle takip ettiklerini söyledi. Bakan Gül, Türkiye ve AB arasındaki müzakerelerin ikinci bir başlıkla sürdürülmeye başlandığını, bu yıl içinde diğer bazı başlıkların açılmasını da ümit ettiklerini belirterek, ‘’Türkiye-AB ilişkileri söz konusu olduğunda Avrupa’nın önemli lokomotif ülkelerinden olan Almanya’nın desteğini her zaman büyük bir şükran ve takdirle takip ediyoruz’’ dedi.

Bölgesel ve uluslar arası birçok konuda Türkiye ile Almanya’nın görüşlerinin benzer olduğunu, sorunların barışçı ve diplomatik yollarla çözülmesinden yana olduklarını kaydeden Gül, ikili ilişkilerin ve işbirliğinin çok sıkı şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi. Steinmeier de Türkiye-AB ilişkilerinde yeni bir başlığın daha açıldığını hatırlatarak, ‘’Türkiye-AB ilişkilerinde akılcı bir karar aldık. Ankara protokolü uygulanmamasına rağmen müzakereler sürüyor’’ diye konuştu.

Almanya’da yaklaşık 2 milyon Türkün yaşadığını ve yaklaşık 65 bin Türk işletmesinin 300 bine yakın işyeri kurduğunu da anlatan Steinmeier, bu sebeple Türkiye’nin bu yıl dünyanın en büyük sanayi fuarı olarak görülen Hannover Sanayi Fuarı’nda ‘’konuk ülke’’ olduğunu hatırlattı.Türkiye’de de yaklaşık 70 bin Almanın yaşadığına ve Türkiye’ye 4 milyon Alman turistin gittiğine işaret eden Steinmeier, Türkiye’yle siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra kültürel ilişkileri de geliştirmek istediklerini, bu sebepleTürkiye’nin gelecek yıl Frankfurt Kitap Fuarı’nda da ‘’konuk ülke’’ olacağını kaydetti. Steinmeier, Türkiye’de bir Türk-Alman Üniversitesi kurulmasını istediklerini de söyledi.

/ BERLİN

05.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mehmet Emin Birinci dualarla

  Dediği doğru, ama fırsat kaçtı

  Güçleri Kur’ân kursuna yetti

  Başoğlu: Kur’ân kursu yıktırmak imam hatipli başbakana yakışmıyor

  Müzakereler sürüyor

  Şener: AB sihirli değnek değil

  Ercan: Gerginlik istemiyoruz

  Salih Kapusuz: Mitingin arkasında CHP var

  TBMM’de sahte oy pusulası iddiası

  Erdoğan'dan ‘yerel medya’ talimatı

  Diyanet’te ‘e-fetva’ dönemi

  Nükleer santralin atıklarına Rusya talip

  Topbaş: Kurul kararını uyguladık

  Yağışsızlık en çok Ege'de

  Barajlar tehdit altında

  Karadeniz, Kafkasya’ya açılıyor

  Sağlık Bakanlığından ‘Tele Tıp’ uygulaması

  İstanbullulara ceza yağdı

  Geçici işçiler ‘kadrolu’ olacak

  Boşanmalar çocuğu vuruyor

  İman zafiyeti sevgiyi bitirdi

  Alkol de kanser sebebi

  Ailesini gözyaşlarıyla kurtardı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004