Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yağışsızlık en çok Ege'de

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde 1 Ekim 2006-31 Mart 2007 tarihleri arasında metre kareye düşen yağış miktarında normale göre yüzde 18 oranında azalma olduğunu bildirdi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan 6 aylık kümülatif yağış dağılımı bilgilerine göre, kümülatif yağış ortalamasında Ege Bölgesi’nde normale göre yüzde 45, Marmara Bölgesi’nde ise yüzde 35 oranında azalma oldu.

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi’nin 6 aylık dönemde yağış ortalaması 286 milimetre olarak gerçekleşirken, normali 442 milimetre, geçen yıl yağış oranı ise 521 milimetre olarak kaydedildi. Bölgede, yağış ortalaması normale göre yüzde 35, geçen yıl aynı zaman dilimine göre ise yüzde 45 oranında azaldı.

KARADENİZ BÖLGESİ

Bölgenin 6 aylık dönemde yağış ortalaması 490 milimetre olarak ölçülürken, normali 498 milimetre, geçen yıl yağış oranı ise 600 milimetre olarak gerçekleşti. Bölgede, yağış ortalaması normale göre yüzde 2, geçen yıl aynı zaman dilimine göre ise yüzde 18 oranında azalma oldu.

İÇ ANADOLU

Bölgenin 6 aylık dönemde yağış ortalaması 192 milimetre olarak kaydedilirken, normali 233 milimetre, geçen yıl yağış oranı ise 208 milimetre olarak ölçüldü. Bölgede, yağış ortalaması normale göre yüzde 17, geçen yıl aynı zaman dilimine göre ise yüzde 8 oranında azaldı.

EGE BÖLGESİ

Bölgenin 6 aylık dönemde yağış ortalaması 276 milimetre olarak gerçekleşirken, normali 499 milimetre, geçen yıl yağış oranı ise 513 milimetre olarak ölçüldü. Bölgede, yağış ortalamasının normale göre yüzde 45, geçen yıl aynı zaman dilimine göre ise yüzde 46 oranında azaldığı görüldü.

AKDENİZ BÖLGESİ

Bölgenin 6 aylık dönemde yağış ortalaması 598 milimetre olarak gerçekleşirken, normali 668 milimetre, geçen yıl yağış oranı ise 576 milimetre olarak kaydedildi. Bölgede, yağış ortalaması normale göre yüzde 10, geçen yıl aynı zaman dilimine göre ise yüzde 4 oranında arttı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Bölgenin 6 aylık dönemde yağış ortalaması 408 milimetre olarak gerçekleşirken, normali 477 milimetre, geçen yıl yağış oranı ise 441 milimetre olarak kaydedildi. Bölgede, yağış ortalaması normale göre yüzde 14, geçen yıl aynı zaman dilimine göre ise yüzde 8 oranında azaldı.

DOĞU ANADOLU

Bölgenin 6 aylık dönemde yağış ortalaması 349 milimetre olarak ölçülürken, normali 360 milimetre, geçen yıl yağış oranı ise 385 milimetre olarak gerçekleşti. Bölgede, yağış ortalamasının normale göre yüzde 3, geçen yıl aynı zaman dilimine göre ise yüzde 9 oranında azaldığı belirlendi.

TÜRKİYE GENELİ

Türkiye geneli 6 aylık dönemde yağış ortalaması 370 milimetre olarak gerçekleşirken, normali 449 milimetre, geçen yıl yağış oranı ise 461 milimetre olarak kaydedildi. Bölgede, yağış ortalamasının normale göre yüzde 18, geçen yıl aynı zaman dilimine göre ise yüzde 20 oranında azaldığı tespit edildi.

/ ANKARA

05.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mehmet Emin Birinci dualarla

  Dediği doğru, ama fırsat kaçtı

  Güçleri Kur’ân kursuna yetti

  Başoğlu: Kur’ân kursu yıktırmak imam hatipli başbakana yakışmıyor

  Müzakereler sürüyor

  Şener: AB sihirli değnek değil

  Ercan: Gerginlik istemiyoruz

  Salih Kapusuz: Mitingin arkasında CHP var

  TBMM’de sahte oy pusulası iddiası

  Erdoğan'dan ‘yerel medya’ talimatı

  Diyanet’te ‘e-fetva’ dönemi

  Nükleer santralin atıklarına Rusya talip

  Topbaş: Kurul kararını uyguladık

  Yağışsızlık en çok Ege'de

  Barajlar tehdit altında

  Karadeniz, Kafkasya’ya açılıyor

  Sağlık Bakanlığından ‘Tele Tıp’ uygulaması

  İstanbullulara ceza yağdı

  Geçici işçiler ‘kadrolu’ olacak

  Boşanmalar çocuğu vuruyor

  İman zafiyeti sevgiyi bitirdi

  Alkol de kanser sebebi

  Ailesini gözyaşlarıyla kurtardı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004