Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İman zafiyeti sevgiyi bitirdi

Düzce’de, Bediüzzaman’ı anma toplantısına katılan Mehmet Kutlular, toplumda İslâm inancının azalmasının, iman zafiyetinin sevgi ve huzuru bitirdiğini dile getirdi.

Bediüzzaman haftasında, Yeni Asya İlim ve Kültür Vakfı Düzce Şubesi tarafından düzenlenen “Bediüzzaman’a Göre Sevgi ve Huzur” konulu konferans, 27 Mart Salı günü Düzce’de yapıldı. Çevredeki il ve ilçelerden de gelen sevgi kervanları salonu hınca hınç doldurdu. Ayakta durmak için bile yer bulamayan kimi misafirler ise, çaresiz geri dönmek zorunda kaldılar.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular ve yazarı İslam Yaşar’ın yanı sıra, Mehmet Fırıncı ve son anda sürp-riz yaparak katılan Mustafa Sungur Ağabeyler de büyük heyecan ve kucaklaşmaya vesile oldu.

Yeni Asya Vakfı Düzce Şubesi sekreteri Nejdet Pehlivan’ın sunuculuğunda gerçekleşen konferans, Mehmet Kutlular’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kutlular: “İslâm’ın, 1400 yıl önce sevgi ve huzuru sağladığını, Avrupa’nın bizden alıntı yaptığını, toplumumuzda İslâm inancının azalmasının, iman zafiyetinin sevgi ve huzuru bitirdiğini” söyledi. “Milliyetçiliğin de menfileşerek dünyaya zarar verdiğini, 2. Dünya Savaşında menfi milliyetçiliğin dünyayı kana boyadığını” ifade eden Kutlular, “Laikliğin, tarifi yapılmadan keyfi yorumlamalar ile halka dayatıldığını, bunun da toplumun huzurunu bozduğunu” söyledi.

“Bediüzzaman’ın dahilde ikna ile, hariçte ise gerekirse kılıç ile mücadele edilebileceğini söylediğini” hatırlatan Kutlular, “Bu topraklar hepimizin, hep beraber burada yaşayacağız; başka vatan yok” diye konuştu. Konuşmaları sık sık alkışlar ile kesilen Kutlular, sözlerinin sonunda insanlığı Risale-i Nurların sevgi ve huzur ortamına çağırdı.

Daha sonra sahne alan Ali Oktay’ın “Aziz Üstadım” ezgisi, salondaki duygu yükünü daha da arttırdı. Ardından misafirleri Allah’ın “Vedud” ismiyle selamlayarak söze başlayan İslam Yaşar, duygu yüklü salonu bulut gibi kaldırıp misafirleri sevgi derelerinde, huzur dağlarında dolaştırdı. Üstadın “Bizler muhabbet fedaisiyiz, husumete vaktimiz yoktur” vecizesini hatırlatan İslâm Yaşar, muhabbet fedaisi olmanın kolay olmadığını dile getirdi. Bediüzzaman’ın muhabbet fedaileri yetiştirmekteki ustalığından bahseden İslam Yaşar, Fırıncı ve Sungur ağabeylerin de konferans salonunda olduğunu müjdeledi.

Grup Asya’nın sahneye çıkarak “Sevdim seni, Ma’buduma hayran diye sevdim” ezgilerini dile getirmesinin ardından, hayatını Risale-i Nur’a adamış sevgi abideleri de kürsüye davet edildi.

Kısa bir konuşma yapan Mehmet Fırıncı, duygu yükünü yumuşattı, küçük nüktelerle huzur dağıttı. Daha sonra kürsüye gelen Mustafa Sungur ise, okuduğu mektupla hanımlara seslendi. Risaleler okunurken, üstadın manevî şahsiyetiyle o mecliste hazır bulunduğuna dikkat çekti. Risale-i Nurların okunmasını tavsiye etti. Sungur, konuşmasında okuduğu lâhika metnini, çıkışta bazı hanımlara hediye etti.

2500 kişinin katılımıyla gerçekleşen ve geniş yankılar uyandıran program, Grup Asya’nın “Gel gör beni aşk neyledi” ilâhisiyle sona erdi.

05.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mehmet Emin Birinci dualarla

  Dediği doğru, ama fırsat kaçtı

  Güçleri Kur’ân kursuna yetti

  Başoğlu: Kur’ân kursu yıktırmak imam hatipli başbakana yakışmıyor

  Müzakereler sürüyor

  Şener: AB sihirli değnek değil

  Ercan: Gerginlik istemiyoruz

  Salih Kapusuz: Mitingin arkasında CHP var

  TBMM’de sahte oy pusulası iddiası

  Erdoğan'dan ‘yerel medya’ talimatı

  Diyanet’te ‘e-fetva’ dönemi

  Nükleer santralin atıklarına Rusya talip

  Topbaş: Kurul kararını uyguladık

  Yağışsızlık en çok Ege'de

  Barajlar tehdit altında

  Karadeniz, Kafkasya’ya açılıyor

  Sağlık Bakanlığından ‘Tele Tıp’ uygulaması

  İstanbullulara ceza yağdı

  Geçici işçiler ‘kadrolu’ olacak

  Boşanmalar çocuğu vuruyor

  İman zafiyeti sevgiyi bitirdi

  Alkol de kanser sebebi

  Ailesini gözyaşlarıyla kurtardı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004