Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Borçsuz insan kalmadı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili Uğur Bektaş, toplumun her kesiminin bankalardan aldığı krediler sonucunda gelecekteki 10 yılını ipotek verdiğini ileri sürdü.

TESK Genel Başkan Vekili ve Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bektaş, 2007 yılının hem Türkiye, hem de Yozgat açısından sıkıntılı geçtiğini söyledi. Bektaş, ''Esnaf, sanatkâr, işçi, memur, emekli gelecek 10 yılını borçlanmış durumda, bankaya borcu olmayan, kredi almayan insana rastlamak mümkün değil'' dedi.

Bektaş, geçmişte esnaf ve sanatkârın, vatandaşın faizsiz bankası konumunda olduğunu hatırlatarak, esnaf ve sanatkârdan ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşın, ay sonunda borcunu ödediğini, buna karşılık herhangi bir faizin alınmadığını, bu dönemlerin artık geride kaldığını vurguladı. Bektaş, ''Vatandaş, artık ihtiyaçlarını kredi kartı ile karşılıyor. Hesapsız harcamalar sonucunda kredi kartı borcunu ödeyemiyor, borca faiz yükü biniyor'' diye konuştu.

ESNAF EKONOMİK SIKINTI İÇİNDE

Bektaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''2007 yılı, esnaf ve sanatkar açısından gerçekten çok acılı, çok sancılı geçmiştir. 2000'li yıllardaki krizleri düşünürseniz, esnaf ve sanatkârımız bu krizlerden daha ağır bir ekonomik sıkıntı içerisindedir. İcra takiplerine, ödenmeyen çek ve senetlere bakıldığında esnaf ve sanatkarın yaşadığı sıkıntı net olarak görülebilir. Bu gün esnaf, sanatkâr, işçi, memur, emekli gelecek 10 yılını borçlanmış durumda. İşçi maaşı, emekli maaşı, memur maaşı dağılırken para bankadan hiç dışarı çıkmıyor. Çünkü insanlarımız, ya kredi almış taksitlerini ödüyor, ya kredi kartlarının borunu ödüyorlar ya ev kredisi almışlar ya araç kredisi almışlar ve gelecek 10 yıllarını ipotek altına aldırıp, borçlanmışlardır. Çekler, senetler ödenemiyor. Benim esnaf ve sanatkârım, Bağ-Kur primini, vergisini, dükkan kirasını, iş yerinin elektriğini, suyunu ödeyemiyor. Bu yüzden elektriği ve suyu kesilen esnaf ve sanatkârlarımız ile karşı karşıyayız. Bugün esnaf ve sanatkâr olarak ve herkesi düşünürsek, bankaya borcu olmayan, kredi almayan hiçbir insana rastlayamazsınız.''

/ YOZGAT

18.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Borçsuz insan kalmadı

  Doğalgazda KDV'yi indirin

  Ataşehir esnafın umudu oldu

  Türkiye, Hannover Fuarından çok şey bekliyor

  Golf Dondurma 2008'de de iddialı

  İstihdam paketi Bakanlar Kuruluna geliyor

  YTL, 99 ülkenin parası karşısında değerlendi

  Özelleştirilen şirketlerden 22 bin işçi çıkarıldı

  Tarihî sularda petrol aranacak

  Meral yeniden İMDER başkanı

  Doğalgaz'ı kullanırken bu kuralları ihmal etmeyin


 Son Dakika Haberleri