Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türkiye, Hannover Fuarından çok şey bekliyor

Geçen yıl Türkiye'nin partner ülke olarak katıldığı sanayi fuarı Hannover Messe'de bu yıl, partner ülke Japonya olacak.

21-25 Nisan 2008 tarihlerinde Hannover'de düzenlenecek fuarın tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye'nin fuara katılımını İTO'nun organize ettiğini hatırlatarak, geçen yıl partner ülke olarak elde edilen başarının, Türk firmalarını 2008 yılında katılım için de teşvik edeceği düşüncesinde olduğunu söyledi.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, fuar sonrasındaki bir yıl için katılımcıların yüzde 60,8'inin 0-100 bin avro arasında, yüzde 17,7'sinin 100 bin-200 bin avro arasında, yüzde 13,9'unun ise 400 bin avro ve üzerinde iş bağlantısı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yalçıntaş, ''Özellikle enerji ve rüzgâr enerjisinin önde olduğu bir fuar olacak 2008 fuarı. Biz de Türkiye olarak son yıllarda enerji alanında, özellikle Doğu ile Batı arasında enerji koridoru olma açısından oldukça öne çıkmış bir ülkeyiz. Ben inanıyorum ki özellikle enerji alanında Türk firmalarının bu fuarda söyleyecek çok şeyi olacak'' dedi. Türkiye'nin 2006 yılında 103, partner ülke olduğu 2007 yılında ise 326 firma ile fuara katıldığını hatırlatan Yalçıntaş, bu yıl en az 130-140 firmanın katılmasını beklediklerini söyledi.

HANNOVER MESSE FUARI

Hannover Messe Fuarı hakkında bilgi veren Deutsche Messe A.Ş Başkan Yardımcısı Wolfgang Pech ise, fuarın teknoloji transferi, yeni teknolojilerin ilk defa tanıtılması ve ticarî bağlantılar kurulması konusunda önemli bir platform olduğuna dikkati çekti. Bu yılki Hannover Messe'de 10 uluslararası fuarın düzenleneceğini, fuara yüzde 50'si uluslararası olmak üzere 62 ülkeden 5 bin katılımcı beklediklerini söyledi.

Pech, bu yılki fuarda öne çıkan konuların, sanayi otomasyonu, enerji teknolojileri, tedarik ve hizmetler ile geleceğin teknolojileri olacağını kaydederek, ''Güç Santrali Teknolojisi'' ve ''Mobil Robotları ve Otonom Sistemler'' konulu fuarların bu yıl ilk defa gerçekleştirileceğini aktardı.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

18.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Borçsuz insan kalmadı

  Doğalgazda KDV'yi indirin

  Ataşehir esnafın umudu oldu

  Türkiye, Hannover Fuarından çok şey bekliyor

  Golf Dondurma 2008'de de iddialı

  İstihdam paketi Bakanlar Kuruluna geliyor

  YTL, 99 ülkenin parası karşısında değerlendi

  Özelleştirilen şirketlerden 22 bin işçi çıkarıldı

  Tarihî sularda petrol aranacak

  Meral yeniden İMDER başkanı

  Doğalgaz'ı kullanırken bu kuralları ihmal etmeyin


 Son Dakika Haberleri