Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ataşehir esnafın umudu oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile kamu bankalarının genel müdürlüklerinin İstanbul'un en büyük ilçelerinden Kadıköy'e bağlı Ataşehir'e taşınacağı yönündeki haberler, semt içinde ve çevresindeki esnafa umut kapısı olurken, semt sakinleri de bölgedeki trafiğin artmasından endişe duyuyor.

Finans merkezinin Ataşehir olacağı yönünde söylentilerin kamuoyunda yer almasıyla semt içinde ve çevresindeki esnaf, önümüzdeki dönemde işlerinde hareketlilik olmasını bekliyor. Ataşehir'de kiraların yüksekliği ve işlerin azlığından şikayet eden esnaf, Merkez Bankası ve kamu bankaları genel müdürlüklerinin bölgeye taşınması ile semtte canlanma olacağını ifade ediyor.

Taşınma ile Ankara'dan İstanbul'a gelecek çok sayıda bankacı ve ailesinin, iş yerlerine yakın olması sebebiyle Ataşehir ve çevresindeki semtleri tercih edeceği belirtiliyor. Ataşehir ve çevresindeki gayrimenkul fiyatlarında da, finans merkezi açıklamasının ardından yükseliş yaşanıyor.

Gelir düzeyi yüksek insanların yaşadığı Ataşehir'de dürümcüden pizzacıya, pastacıdan kargoya, çiçekçiden taksiciye, emlakçıdan kuaföre, kuru temizlemeciden kreş ve ana okullarına kadar pek çok iş yeri sahibi, umutlu olduğunu ifade ederken, semt sakinleri de Merkez Bankası ve kamu bankaları genel müdürlüklerinin taşınması ile bölgedeki trafiğin artacağı yönünde endişe taşıyor.

Taşınmanın, Ataşehir ve çevresinde yeni iş imkanları ve istihdam oluşturması da bekleniyor.

/ İSTANBUL

18.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Borçsuz insan kalmadı

  Doğalgazda KDV'yi indirin

  Ataşehir esnafın umudu oldu

  Türkiye, Hannover Fuarından çok şey bekliyor

  Golf Dondurma 2008'de de iddialı

  İstihdam paketi Bakanlar Kuruluna geliyor

  YTL, 99 ülkenin parası karşısında değerlendi

  Özelleştirilen şirketlerden 22 bin işçi çıkarıldı

  Tarihî sularda petrol aranacak

  Meral yeniden İMDER başkanı

  Doğalgaz'ı kullanırken bu kuralları ihmal etmeyin


 Son Dakika Haberleri