Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Doğalgazda KDV'yi indirin

Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, kış mevsiminin sert ve uzun geçtiği şehirlerde doğalgazdan alınan KDV oranlarının yüzde 18'den yüzde 1'e indirilmesini istedi.

Güzel, doğalgaza yapılan son zamla birlikte Erzurum'da birçok konuta yüzlerce YTL'lik gaz faturalarının geldiğini belirterek, ''Şehrin ekonomik yapısı belli. Birçok aile faturaları ödemekte zorluk yaşıyor'' dedi.

Erzurum'da bir ailenin kışı sıcak geçirebilmesi için bin ile 2 bin YTL arasında doğalgaz faturası ödemek zorunda kaldığını anlatan Güzel, hava sıcaklıklarının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü ilde birçok ailenin yüksek fatura ödememek için doğal gazı kısıtlı kullanmaya çalıştıklarını kaydetti. Erzurum'da doğalgaz faturalarından alınan yüzde 18'lik KDV sebebiyle her yıl milyonlarca YTL tutarında KDV ödendiğini anlatan Güzel, geçmişte bölgede kullanılan kömüre sübvansiyon yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: ''Geçmişte kömüre uygulanan sübvansiyon şimdi doğalgaz için de uygulanmalı. Bunun en iyi yolu ise kış mevsiminin sert ve uzun geçtiği Erzurum gibi kentlerde doğalgazdan alınan KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e indirilmesidir. Eğer KDV indirimi yapılırsa doğal gaz faturalarında 30 ila 50 YTL arasında bir indirim olacak bu da vatandaşımızı kısmî olsa da rahatlatacaktır.''

Güzel, Doğu Anadolu Bölgesi'nden göçü önlemek ve kalkınması için de kamu ve özel sektörde çalışanlar için alınan sigorta primleri başta olmak üzere bütün vergilerde indirim yapılmasının şart olduğunu savundu.

/ ERZURUM

18.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Borçsuz insan kalmadı

  Doğalgazda KDV'yi indirin

  Ataşehir esnafın umudu oldu

  Türkiye, Hannover Fuarından çok şey bekliyor

  Golf Dondurma 2008'de de iddialı

  İstihdam paketi Bakanlar Kuruluna geliyor

  YTL, 99 ülkenin parası karşısında değerlendi

  Özelleştirilen şirketlerden 22 bin işçi çıkarıldı

  Tarihî sularda petrol aranacak

  Meral yeniden İMDER başkanı

  Doğalgaz'ı kullanırken bu kuralları ihmal etmeyin


 Son Dakika Haberleri