21 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Risâle-i Nur anlama seminerleri düzenleyeceğiz

Kur’ân’ın sönmez ve söndürülmez bir hakikat olduğunu ilân eden Bediüzzaman’ın görüşlerini rehber edinen Yeni Asya’nın Yalova Temsilciliği son günlerde hummalı bir çalışma içerisinde.

Çok amaçlı kültür merkezi olarak hizmet verecek olan bina hakkında bilgi almak için Yalova’nın yolunu tuttuk.

Bu arada Yalova ile ilgili ansiklopedik bilgileri incelerken Kur’ân’ın Türkçe’ye tercüme edilme kararının da burada alındığını görüyoruz. Bu duygularla Yalova’ya gelirken kulaklarımızda, Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin İngiliz Sömürgeler Bakanı William Ewart Gladstone’un bir planına karşı söylediği “Kur’ân’ın sönmez ve söndürülmez bir hakikat olduğunu bütün dünyaya ispat edeceğim!” sözü yankılanıyor.

Sözü, Yeni Asya Yalova Temsilcimiz Hasan Hüseyin Ürekli’ye bırakıyoruz.

Yalova Temsilciliğinin son günlerde hummalı bir faaliyet içerisinde olduğunu biliyoruz. Nasıl başladınız bu işe ve şu an ne durumdasınız?

Şu an inşaatımızın son rötuşları yapılıyor. 10-15 gün içerisinde geniş katılımlı olacak şekilde binamızın açılışını yapmayı ümit ediyoruz. Tabi nereden nereye geldiğimiz sorusunu cevaplayacak olursak, çok defa maddî imkânsızlık yaşadık; ama Cenâb-ı Allah’ın takdiri, gönül dostlarımızın desteği ile bütün zorlukları aşmayı başardık. Bu süreçte hiçbir zaman ümidimizi yitirmedik ve Cenâb-ı Allah tahmin ettiğimiz sürenin de ötesinde binamızı bitirmeyi bize nasip etti.

Peki böyle bir binaya ihtiyaç duyulmasının sebebi neydi?

Yalova, lokasyonu itibariyle Bursa, Kocaeli ve İstanbul arasında kalmış küçük bir şehir. Yüzde 60 ormanlarla kaplı bir alan olduğu için de bir bakıma Marmara Bölgesi’nin akciğeri. Bu büyük şehirlerin kalabalığından sıkılan soluğu Yalova’da alıyor. Yaz aylarında nüfusumuz neredeyse iki katına çıkıyor. Bunların üstüne bir de üniversite faktörünü eklerseniz, “İhtiyaç var mıydı?” sorusunun cevabını sizler de rahatlıkla verebilirsiniz.

Burada ne tür faaliyetler düzenlenecek?

Öncelikli olarak Kur’ân hakikatlerini, “iki artı iki dört eder” derecesinde ispat eden Risâle-i Nur’u anlama seminerleri düzenlemeyi amaçlıyoruz. Tabiî Kur’ân’ın Türkçe’ye tercüme edilme kararının alındığı bir şehirde böyle bir çalışmayı yapacak olmak da kaderin bir cilvesi olsa gerek. Bununla birlikte seminerler, haftalık sohbetler, yaz dönemlerinde okuma faaliyetleriyle dolu dolu bir dönem geçirmek için hazırlanıyoruz.

Kur’ân’ın Türkçe’ye tercüme edilmesi kararının Yalova’da alındığını ifade ettiniz. Bu konuyu biraz açar mısınız?

927 yılında Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin kaleme aldığı Mu'cizat-ı Kur’âniye Risâlesinde Kur’ân’ın tercüme edilmesi ile ilgili şu satırlar yer alıyor: “Bundan on iki sene evvel işittim ki, en dehşetli ve muannit bir zındık Kur’ân’a karşı suikastını tercümesiyle yapmaya başlamış ve demiş ki; ‘Kur’ân tercüme edilsin, tâ, ne mal olduğu bilinsin.’ Yâni, lüzumsuz tekraratı herkes görsün ve tercümesi onun yerinde okunsun diye dehşetli bir plân çevirmiş. Fakat, Risâle-i Nurun cerhedilmez hüccetleri kat’î ispat etmiş ki; Kur’ânın hakikî tercümesi kabil değil ve lisan-ı nahvî olan lisan-ı Arabî yerinde Kur’ân’ın meziyetlerini ve nüktelerin başka lisan muhafaza edemez ve her bir harfi, on adetten bine kadar sevap veren kelimât-ı Kur’ân’iyenin mu’cizâne ve cem’iyyetli tâbirleri yerinde beşerin âdî ve cüz’î tercümeleri tutamaz. Onun yerinde câmilerde okunmaz diye Risâle-i Nur her tarafta intişariyle o dehşetli plânı akîm bıraktı.”

Bizim de Risâle-i Nur merkezli bir binayı Yalova’da açıyor olmamızı kaderin bir cilvesi olarak yorumluyoruz.

Açılış 27 Haziran Pazar günü

YENİ ASYA Yalova Temsilciliği hizmet binası önümüzdeki Pazar günü düzenlenecek bir toplantı ile hizmete açılacak. Açılış merasimi Şehit Osman Altınkuyu Caddesi üzerindeki hizmet binasında saat 12.00’de gerçekleştirilecek. Başta İstanbul olmak üzere çevre il ve ilçelerden de çok sayıda okuyucumuzun açılış toplantısına katılması bekleniyor. (İrtibat Tel: 0535-350 10 11)

YAVUZ TOPALCI

21.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Gündem: terör

  ÜÇ KURŞUN ATARAK GELEN ASKERLERİ KORUYUN

  Şehitler dualarla

  Hukuk skandalları yaşanıyor

  DP’NİN 7. OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ TAMAMLANDI

  LYS’de üçüncü oturum da bitti

  "Halkın iradesine başvurmak güzel"

  Şehit babaları mezarları ziyaret etti

  Rize-Mardin otoyolu yapılacak

  Kur’ân kurslarına yoğun ilgi

  1900 metreden orman yangınlarını gözetliyor

  Ormanlarda yangın alarmı

  370 bin öğretmen adayı atanmayı beklemekte

  Denizli’yi sel vurdu

  Risâle-i Nur anlama seminerleri düzenleyeceğiz

  Faydalı insan projesi

  Londra’da mehteran ilgisi

  Ala hastalarına güneş uyarısı

  Çanakkale Boğazı’nda yeni kalıntılar bulundu

  Seyhan Nehri’ndeki kirlilik had safhada

  Yavru ceylanı biberonla besliyor

  Düğün bahşişlerini hatıra ormanı için harcıyor

  Bu otobüsler ‘umut’ taşıyor

  Dubai’de güvenlik kameraları artacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.