21 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Şehitler dualarla

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit düşen 9 asker ile bölgede yürütülen oprasyonda araziye döşenen patlayıcının infilâk etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ömer Kara ve Jandarma Çavuş Yusuf Pazar için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosunda tören düzenlendi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve bakanlar katıldı. Törenin ardından şehitler uçaklarla memleketlerine gönderildi.

Şehitler memleketlerine duâlarla uğurlandı

HAKKÂRİ'NİN Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit düşen askerler piyade onbaşı Mustafa Kayın (Edirne-Keşan), piyade erler Mutlu Saydam (Muş), Mehmet Ali Tosun (Aydın), Oğuz Yelken (Edirne-Uzunköprü), Sabahattin Derin (Muğla-Milas), Ramazan Erdem (Zonguldak-Ereğli), Elas Esendere (Kahramanmaraş-Göksun) ve Hüseyin Köksal (Ankara), Süleyman Ballan (Konya) ile bölgede yürütülen oprasyonda araziye döşenen patlayıcının infılak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ömer Kara (Mersin-Tarsus) ve Jandarma Çavuş Yusuf Pazar (Ankara-Kazan) için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosunda tören düzenlendi. Tören öncesinde, Van Asker Hastanesi morgundan alınan şehitlerin Türk Bayrağına sarılı naaşı, ambulanslarla Helikopter Filo Komutanlığına getirildi.

Tören, şehitlerin Türk Bayrağına sarılı naaşlarının tören alanındaki yerlerine bırakılması ve törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile beraberindekilerin alandaki yerini almasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasıyla devam eden törende yetkililer birer konuşma yaptı.

Yapılan duaların ardından şehitlerin Türk Bayrağına sarılı naaşları, askerlerin omuzlarında tören alanında bekletilen askerî uçaklara taşınarak, memleketlerine uğurlandı. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, 2. Ordu Komutanı Nejdet Özel, Van Valisi Münir Karaloğlu, Hakkâri Valisi Muammer Türker, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AKP Van milletvekilleri, AB üyesi 15 ülkenin büyükelçileri, kurum müdürleri ve askerî erkân katıldı.

21.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Gündem: terör

  ÜÇ KURŞUN ATARAK GELEN ASKERLERİ KORUYUN

  Şehitler dualarla

  Hukuk skandalları yaşanıyor

  DP’NİN 7. OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ TAMAMLANDI

  LYS’de üçüncü oturum da bitti

  "Halkın iradesine başvurmak güzel"

  Şehit babaları mezarları ziyaret etti

  Rize-Mardin otoyolu yapılacak

  Kur’ân kurslarına yoğun ilgi

  1900 metreden orman yangınlarını gözetliyor

  Ormanlarda yangın alarmı

  370 bin öğretmen adayı atanmayı beklemekte

  Denizli’yi sel vurdu

  Risâle-i Nur anlama seminerleri düzenleyeceğiz

  Faydalı insan projesi

  Londra’da mehteran ilgisi

  Ala hastalarına güneş uyarısı

  Çanakkale Boğazı’nda yeni kalıntılar bulundu

  Seyhan Nehri’ndeki kirlilik had safhada

  Yavru ceylanı biberonla besliyor

  Düğün bahşişlerini hatıra ormanı için harcıyor

  Bu otobüsler ‘umut’ taşıyor

  Dubai’de güvenlik kameraları artacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.