21 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Quaresma barışı

Kamuoyu Beşiktaş'ın yeni transferi Ricardo Quaresma'nın yeni sezonda nasıl bir performans göstereceğini tartışırken, karizmatik bir görünüşe sahip olan Portekizli oyuncu gelir gelmez taraftarla, yönetimin barışmasını bile sağladı.

Geçen sezon yaşanan olaylar sonrası BJK İnönü Stadı'ndaki maçlara gelmeyen Başkan Yıldırım Demirören'e cephe alan taraftarlar, uzun bir aradan sonra ilk kez Quaresma'nın imza töreninde başkanlarını ve yönetim kurulu üyelerini alkışladı. Yöneticilerle birlikte sahaya çıkan Demirören, gördüğü bu ilgiye hem şaşırdı, hem de memnun kaldı. Taraftarların alkışlarına ayakta teşekkür ederek karşılık verdi.

Ricardo Quaresma'nın transferi Beşiktaş camiasına ayrı bir hava ve heyecan getirdi. Kulüpte bugüne kadar yapılan yabancı transferlerin hiçbiri bu futbolcu kadar ilgi ve yakınlık görmedi. İnönü Stadındaki imza törenine 22 bin kişinin toplanması onu şimdiden taraftarın en büyük gözdesi yaptı. Türk futbolunda bugüne kadar çok büyük yıldız futbolcular geldi, geçti ama hiçbiri bu futbolcu kadar tribünlerin sevgisini kazanamadı. O da bu sevgiyi boşa çıkarmamak için kanının son damlasına kadar sahada mücadele vereceği sözünü verdi. Bu söz bile tribünlerin coşkusunu bir kat daha artmasına yolaçtı.

Beşiktaş yönetimi Quaresma'nın transferi ile birlikte kasasını da dolduracak. Kombine kart satışlarında şimdiden büyük artışlar yaşanmaya başlandı. Taraftar yıldız futbolcuyu izlemek için kombineye özel bir ilgi gösteriyor. Ayrıca Querasma'nın 7 numaralı formaları kapış kapış gidiyor. İnönü Stadı içindeki mağazada izdihamlar yaşandı. 88 TL'ye satılan formalarıdan satın alabilmek için büyük uğraşlar verildi. Siyah ve beyaz renkli Quaresma tşörtlerinin talep çokluğundan yeni baskıları yapılıyor. Bu ilgi sezon boyunca sürecek gibi görünüyor. Quaresma Beşiktaş'ta rüştünü ispatlamak isteyecek. 2-3 yıldır yedek kalmasının acısını ortaya koyacağı performansla çıkarmak isteyecek. Beşiktaş yönetimi bana göre iyi bir iş yaptı. Quaresma sayesinde camia kenetlendi. Forma gelirleri ise geçen yıllara göre büyük oranda patlama yapacak.

EROL DOYRAN [email protected]

21.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  GÖNÜLLERİ FETHETTİ

  Quaresma barışı

  Hilbert geliyor

  Kırkpınar heyecanı başlıyor

  KEWELL HAKEMİ SUÇLADI

  ‘Vuvuzela’ çılgınlığı Türkiye'de yayılıyor

  Beşiktaş potada 3 oyuncu aldı

  Oğlu için sahaya inen anneye gaz

  Portekiz-Kuzey Kore

  Şili-İsviçre

  İspanya-Honduras

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.