25 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Apo’nun derin ilişkileri

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın bir dönem sağ kolu olarak bilinen Avukat Hüseyin Yıldırım, “Öcalan’ın derin devletle bağlantılarının olabileceğini düşünüyorum” dedi. Yıldırım, Uğur Mumcu’nun, bu konuyla ilgili bilgi ve belgelere ulaştığı için öldürüldüğüne inandığını söyledi.

ERGENEKON ÖCALAN’I YÖNETİYOR

Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesi ve asılmamasını değerlendiren Yıldırım, Bahçeli ve Ecevit’in “Öcalan’ın devletin adamı” olduğuna inandırıldıklarını ileri sürerken, Ergenekon-Öcalan bağlantısı ile ilgili de, “Ergenekon’un etkisi İmralı ile sınırlıdır. Ergenekon İmralı’yı yönetiyor, İmralı da diğerlerini etkiliyor” dedi.

Apo’nun derin ilişkileri

Bİr dönem terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın sağ kolu olarak bilinen Avukat Hüseyin Yıldırım, Öcalan’la ilgili büyük bir güvensizlik içerisinde olduğunu dile getirerek, “Öcalan’ın derin devletle bağlantılarının olabileceğini düşünüyorum” dedi.

İsveç’te sığınmacı statüsünde yaşayan Avukat Hüseyin Yıldırım, yıllarca süren suskunluğunu bozdu. Öcalan’la ilgili büyük bir güvensizlik içerisinde olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları aktardı: “Öcalan’ın derin devletle bağlantılarının olabileceğini düşünüyorum. Öcalan’ın tutuklanması, salıverilmesi var. Hatta bu konuda Uğur Mumcu buraya geldi, benimle görüşmek istedi rahmetli. Evet, o bu konuyu araştırıyordu. Bana göre de rahmetlinin öldürülmesinin nedeni budur. Bu bağlantı ortaya çıkmasın diye. Dikkat ederseniz, kompüterine filan, her şeyine el koydular. İçini boşalttıktan sonra teslim ettiler. ‘Onun yazdıklarını kitaplaştırdık” dediler. Ama Cumhuriyet’te yazdıklarından başka bir şey yok. Asıl yazdıkları yok, el konuldu, yok edildi. Onun cinayeti, ne dindarlar, ne de İran olayıydı. Öcalan ile ilgili ben büyük bir güvensizlik içerisindeyim. Öcalan’ın derin devletle bağlantılarının olabileceğini de düşünüyorum. Eşi Kesire, Apo’nun gizli ilişkilerini öğrendi. Derin devletle olan ilişkilerini. Ve kopuş buradan geldi. Öcalan’ın Kürt sorunuyla bir ilgisi, amacı, bir duygusu yok.”

Ergenekon’un etkisinin İmralı ile sınırlı olduğunu savunan Yıldırım, “İmralı da diğerlerini etkiliyor, dolayısıyla Ergenekon’a bağlıyorum. Mesela tam açılım konuşulurken Tokat’taki eylem... Ne günahı vardı o askerlerin? Bu, PKK’nın kararı mıdır, müşterek bir karar mıdır, bu konuda bir şey söyleyemem” dedi.

O RAPORDA NE YAZIYORDU?

Avukat Yıldırım, Öcalan yakalanıp Türkiye’ye getirildiğinde, idamı konuşulurken, o zamanki koalisyondaki Bülent Ecevit ve Devlet Bahçeli’nin onun idamından yana olduğunu söyledi. Fakat dönemin MİT Müsteşarı Atasagun’un bir rapor getirip Ecevit’e verdiğini kaydeden Yıldırı, “Oradaki bir sayfayı Ecevit, Bahçeli’ye gösterdi. Mesut Yılmaz da Bahçeli’yi ayrı bir odaya çağırdı. Tekrar toplantı masasına geldiklerinde Bahçeli idam düşüncesinden vazgeçmişti. Ne getirdi MİT? Ben iki ihtimal üzerinde duruyorum; ilki, biz bunu teslim alırken idam etmeyeceğimize dair Amerika’ya söz vermişiz. Ama bu Bahçeli’yi durduramazdı. İkinci ihtimal, eğer raporda ‘bu bizim adamımız’ diyorsa, o zaman Bahçeli durur…”

25.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Eleştiriyi saldırı saymak gaflettir

  ÜÇ YIL ÖNCE “GELECEK VİZYONU”MUZU TARTIŞIYORDUK

  CHP: OHAL çözüm değil

  Güçlü ekonomi için kaliteli demokrasi

  Bakandan tuhaf konuşma

  AKPM de İsrail’i kınadı

  Özel HarekÂta "taze kan"

  Eylem hazırlığında yakalandılar

  Apo’nun derin ilişkileri

  MGK İstanbul’da toplandı

  Lübnan tezkeresi 4. kez uzatıldı

  Otobüs devrildi: 3 ölü, 15 yaralı

  Ankara’da, 2 yıl su sıkıntısı olmayacak

  Teknolojiyi sel bastı

  MAHSUR KALANLARI İTFAİYE KURTARDI

  Yağış ve şiddetli rüzgâr etkili oldu

  Erciyes Dağı’na Haziran karı yağdı

  Diyanet, hacılara yerli valiz dağıtacak

  Gündüzalp’in hatırası yaşatılacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.