25 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Teknolojiyi sel bastı

TUZLA ve Çavırova ilçeleri arasından geçen Sazlık Deresi’nin taşması sonucu Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Merkez Yerleşkesi’ndeki (GYTE) binalara yaklaşık yarım metre su doldu.

Laboratuvarların büyük çapta hasar gördüğü yerleşkede bulunan bazı binalarda mahsur kalanları uzun süre kurtarılmayı bekledi. GYTE Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serhat Erat, yaptığı açıklamada, bu ay başında GYTE’de yaşanan su baskınından 3-4 kat daha fazla bir zararın söz konusu olduğunu ve yerleşkede elektriklerin olmadığını söyledi. Erat, binalarda çalışma yaparken mahsur kalan bazı asistanların itfaiye ekiplerince kurtarılmaya başlandığını kaydetti.

LABORATUVARLARDA

MAHSUR KALDILAR

GYTE Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serhat Erat, ‘Laboratuvarlarda mahsur kalan yaklaşık 10 kişi itfaiye ekipleri tarafından kepçelerle kurtarıldı’’ dedi. Erat, D-100 Karayolu’ndan gelen sel sularının istinat duvarını yıkması ve Sazlık Deresi’nin taşması sonucu yerleşkenin sel sularıyla dolduğunu söyledi.

Yerleşkedeki idari bina dışındaki bütün binalara da sel suları dolduğunu kaydeden Erat, ‘’Laboratuvarlarda mahsur kalan yaklaşık 10 kişi itfaiye ekipleri tarafından kepçelerle kurtarıldı. Bunlar asistan, araştırma görevlisi ve doçentler...Yerleşkedeki tüm araştırma laboratuvarı sular altında kaldı. Sel sularının oluşturduğu göletlerin derinliği yer yer yaklaşık 1.5 metreyi buluyor’’ diye konuştu. Serhat Erat, suların yavaş yavaş çekilmeye başladığını, elektrikler olmadığı için de hasar tesbit çalışmalarına başlayamadıklarını sözlerine ekledi.

KAMYON KASASINA ÇIKIP

CANLARINI KURTARDILAR

GYTE Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Öztürk, GYTE Merkez Yerleşkesi’ndeki laboratuvarlardaki cihazların su baskınına karşı emniyetli yere alınması için akşam saatlerinde enstitüye gittiğini söyledi. Cihazları emniyetli yerlere aldıktan sonra dönüşe geçtiğini ifade eden Öztürk, ‘’Kara yolunun Gebze Yeni Mahalle mevkiine geldiğimde bir anda dere patladı ve selin ortasında kaldık. Otomobilimin içine direksiyonuna kadar su doldu. Sonra aracın üzerine çıktım. Benimle birlikte 4-5 araç daha vardı. Sonra yoldan geçen bir tanıdığımıza ait kamyonun damperine yaklaşık 15 kişiyle birlikte binerek kurtulduk’’ şeklinde konuştu.

25.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Eleştiriyi saldırı saymak gaflettir

  ÜÇ YIL ÖNCE “GELECEK VİZYONU”MUZU TARTIŞIYORDUK

  CHP: OHAL çözüm değil

  Güçlü ekonomi için kaliteli demokrasi

  Bakandan tuhaf konuşma

  AKPM de İsrail’i kınadı

  Özel HarekÂta "taze kan"

  Eylem hazırlığında yakalandılar

  Apo’nun derin ilişkileri

  MGK İstanbul’da toplandı

  Lübnan tezkeresi 4. kez uzatıldı

  Otobüs devrildi: 3 ölü, 15 yaralı

  Ankara’da, 2 yıl su sıkıntısı olmayacak

  Teknolojiyi sel bastı

  MAHSUR KALANLARI İTFAİYE KURTARDI

  Yağış ve şiddetli rüzgâr etkili oldu

  Erciyes Dağı’na Haziran karı yağdı

  Diyanet, hacılara yerli valiz dağıtacak

  Gündüzalp’in hatırası yaşatılacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.