25 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Eleştiriyi saldırı saymak gaflettir

USAK Genel Koordinatörü Sedat Laçiner, eleştirileri saldırı sanan bir kurumun en büyük gafletin içinde olduğunu belirtti. Bir kurumu eleştirmenin, özellikle de çok tehlikeli görevler yapan bir kurumu yapıcı olarak eleştirip hatalarını belirtmenin, o kuruma verilebilecek en büyük hizmet olacağını vurgulayan Laçiner, “Bu sözlerimizi belli bir kurumu kastederek söylemiyoruz, genel kuraldır, herkes kurala bakıp iç ayarını yapmalıdır” dedi.

“Eleştiriyi saldırı saymak gaflettir”

ULUSLARARASI Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Genel Koordinatörü Sedat Laçiner, eleştirileri saldırı sanan bir kurumun en büyük gafletin içinde olduğunu belirtti.

Laçiner, son dönemde artan terör olaylarıyla birlikte gündeme gelen istihbarat eksikliğini USAK’ın internet sitesinde değerlendirdi. Saldırıların öncesinde haber alınamadığı veya gelen istihbaratın çok genel kaçtığı eleştirilerinin yapıldığını hatırlatan Laçiner, buna karşın yetkililerin istihbarat zaafı olmadığını belirttiğini kaydetti. “Kurumlarımız yeterince saydam olmadığından, özellikle güvenlik kurumları Meclis’in dahi gözetim ve denetiminden uzak olduğundan dolayı bu iddiaları test etmemiz kolay değil” diyen Laçiner, sadece mantık kullanılarak ulaşılabilecek bazı sonuçlar olduğuna dikkat çekti. Gediktepe Saldırısı’na katılan PKK’lı sayısının en üst yetkili askeri ağız tarafından “en fazla 100 kişi” olarak telaffuz edildiğini dile getiren Laçiner, geçmişte yaşanan Dağlıca, Aktütün, Sarıyayla Karakolu saldırılarında da tablonun az çok böyle olduğunu ifade etti. Saldırıların en az 100 teröristle gerçekleştirildiğini anlatan Laçiner, istihbarat konusunda ciddi iyileştirmelere ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Laçiner, eleştirileri saldırı sanan bir kurumun en büyük gafletin içinde olduğunu belirtti. Bir kurumu eleştirmek, özellikle de çok tehlikeli görevler yapan bir kurumu yapıcı olarak eleştirip hatalarını belirtmenin, o kuruma verilebilecek en büyük hizmet olacağını vurgulayan Laçiner, “Bu sözlerimizi belli bir kurumu kastederek söylemiyoruz, genel kuraldır, herkes kurala bakıp iç ayarını yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

25.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Eleştiriyi saldırı saymak gaflettir

  ÜÇ YIL ÖNCE “GELECEK VİZYONU”MUZU TARTIŞIYORDUK

  CHP: OHAL çözüm değil

  Güçlü ekonomi için kaliteli demokrasi

  Bakandan tuhaf konuşma

  AKPM de İsrail’i kınadı

  Özel HarekÂta "taze kan"

  Eylem hazırlığında yakalandılar

  Apo’nun derin ilişkileri

  MGK İstanbul’da toplandı

  Lübnan tezkeresi 4. kez uzatıldı

  Otobüs devrildi: 3 ölü, 15 yaralı

  Ankara’da, 2 yıl su sıkıntısı olmayacak

  Teknolojiyi sel bastı

  MAHSUR KALANLARI İTFAİYE KURTARDI

  Yağış ve şiddetli rüzgâr etkili oldu

  Erciyes Dağı’na Haziran karı yağdı

  Diyanet, hacılara yerli valiz dağıtacak

  Gündüzalp’in hatırası yaşatılacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.