03 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Gül: Önceliğimiz AB

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Türkiye’nin önceliğinin hâlâ Avrupa Birliği’ne (AB) katılım olduğunu belirterek, “Katılım müzakerelerine başladık. Bunu sonuçlandırmaya çok kararlıyız” dedi. Gül, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü (AGİT) hükümet ve devlet başkanları zirvesi için bulunduğu Kazakistan’ın başşehri Astana’da Reuters ajansına verdiği demeçte, Avrupa’nın Müslüman bir ülkeyi kabul etmesi konusundaki çekincesine ilişkin olarak, konunun siyasallaştırıldığını ve katılım sürecinin sun'î engellerle geciktirildiğini bildirdi.

Kıbrıs konusunu buna örnek veren Gül, Kıbrıs meselesi oldukça aşikâr olmasına rağmen, bazı tarafların bunun arkasına saklanarak, bunu bahane olarak kullandığını belirtti.Cumhurbaşkanı Gül, “Katılım müzakerelerine başladık ve bunu sonuçlandırmaya çok kararlıyız” diye konuştu. Türkiye’nin Avrupa’ya yeni enerji tedariki güzergâhında çok önemli rol oynayacağını söyleyen Gül, petrol ve gaz kaynaklarının çeşitlenmesinin Avrupa ülkeleri için önemli olduğunu kaydetti. Tedarikçiler olarak Rusya, Kafkaslar, Orta Asya, İran ve Ortadoğu’yu sıralayan Gül, bu sıralama yapıldığında Türkiye’nin çok önemli bir alternatif enerji yolu olarak ortaya çıktığını ifade etti. Gül, Ankara ve Moskova arasında yakınlaşan ilişkilerin, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki Yukarı Karabağ sorununun çözümü konusunda ilerleme kaydedilmesini sağladığını da ifade etti.

2 YILDA AB STANDARTLARINI YAKALAMAYI

HEDEFLİYORUZ

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 2013 yılı sonuna kadar Türkiye’nin, hukukî altyapısında, mevzuatında, kanunlarında ve anayasasında, Avrupa Birliği (AB) standartlarını yakalamış olmasını hedeflediklerini söyledi.

Egemen Bağış, 2010 yılının bitmesine az bir süre kala, Türkiye’nin AB sürecinde geldiği noktayı değerlendirdi. Türkiye’nin AB sürecinde önemli olanın fasıl açmak değil, zihin ve gönülleri açmak olduğunu kaydeden Bağış şunları söyledi:

“Türkiye, falan faslı, filan faslı açsa da çok fazla ona odaklanmanın, sırtımızdaki davulun tokmağını Brüksel’deki bürokratlara emanet etmek anlamına geleceği inancındayız. Bugün Türkiye’nin AB sürecinde, 2010 yılında yeni açılan birtakım fasıllar vardır, 2011’de üzerinde çalışılacak fasıllar vardır. Bugün Türkiye daha fazla Avrupalı mıdır? Evet Avrupalıdır, çağdaştır, daha demokrattır, daha zengindir, daha şeffaftır.” Türkiye’nin her geçen gün iyiye doğru ilerleyen bir ülke olduğunu söyleyen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış şunları kaydetti:

“Bizim amacımız, 2013 sonuna kadar Türkiye’nin hukukî altyapısında, mevzuatında, kanunlarında, anayasasında AB standartlarını yakalamış olmasıdır. Biz kendi ulusal programımızı uyguluyoruz. ‘Şu fasıl açıldı, bu fasıl açılmadı’ dersek, biz yetkiyi ya da gücü başkalarının eline teslim etmiş oluruz. Ben Türkiye’nin eninde sonunda AB’nin en saygın, en güçlü ve en dinamik üye ülkelerinden biri olacağına inanıyorum. Bu süreçte ihtiyacımız olan tek şey sabır ve azim.”

03.12.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İlköğretimde ‘İstanbul’ dersi

  AİHL yönetmeliğinde değişiklik

  Ulusal Toplu Ulaşım Sempozyumu’nda arbede

  Yük gemisi karaya oturdu

  TIR çarptı, üst geçit çöktü

  Osmaniye’de öğrencilere diş sağlığı eğitimi

  Nurs KÖYÜ İnanç turizmine açılacak

  Hindistan, süpersonik füze denemesi yaptı

  Akdenizde İslâm Medeniyeti Konferansı

  ‘Pirinç yememe’ kampanyası

  Görmeyenler için sesli şehir rehberi

  Hamsili pizza

  İlk görevini gerçekleştirdi

  Yıldızların çoğu cüce!

  Sosyal ağlar boşanma sebebi

  Küresel ekonomide kriz riski sürüyor

  MB’nin İstanbul’a taşınması için kanun teklifi

  Sıcak havalar dar gelirlinin yüzünü güldürdü

  Tüketicinin güveni düşüyor

  Çiftçiler kar bekliyor

  Yüksekova Belediye Başkanı 7 Aralık'ta cezaevine girecek

  Bursa’da 15 hektar ormanlık alan kül oldu

  Mezarlıkta el bombası bulundu

  Balyoz sanığı Tuğamiral ifade verdi

  İnsan hakları karnemiz zayıf

  WIKILEAKS TUZAĞINA DÜŞMEYİN

  Gül: Önceliğimiz AB

  Yalçıntaş 37 gün sonra serbest

  Belgeler İsrail’in lehine

  AKP’li Kaynak’tan “Torba” teklif”

  Alparslan Aslan “pişman”lıktan yararlanmak istedi

  Kopyaya “paketli” tedbir

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.