03 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Akdenizde İslâm Medeniyeti Konferansı

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ve Yakın Doğu Üniversitesi İslâm Araştırmaları ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen Akdenizde İslâm Medeniyeti konulu uluslar arası konferansın açılışı KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer, İKT Genel Sekreter Yardımcısı Bakary Dramme ve IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren ve YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan’ın açılış konuşmalarıyla Lefkoşa’da başladı. Konferans 4 Aralık 2010 tarihine kadar devam edecek.

Kongre süresince iki farklı sergi de ziyaretçilere açık olacak. “Seçilmiş El Yazmaları” sergisi YDÜ Kütüphanesi Özel Koleksiyon Salonu’nda ve II. Abdülhamit’in fotoğraf arşivinden “Kıbrıs Manzaraları” adlı sergi YDÜ Büyük Kütüphanesi’nin fuayesinde yer alacak. Konferansta toplumlar arasındaki kültür ve bilim ilişkilerinin tarih boyu dönemsel değişiklikler göstermiş olan siyasî ilişkilerden farklı olarak neredeyse kesintisiz devam etmiş olduğu ve bu ilişkilerin nitelik, nicelik ve özelliklerinin en zengin bilimsel verileriyle din ve kültürlerin beşiği Akdeniz’de incelenebileceği ana çerçevesi içinde İslâm medeniyetinin Akdeniz’de yayılması, devletler ve bölgeler arasındaki kültürel ilişkiler, medeniyetin gelişmesinde İslâmın rolü, Akdeniz’de İslâm medeniyetinde fen ve teknoloji, sanat, mimarî ve şehircilik gibi konular ele alınıyor. Konferansa başta Türkiye ve KKTC olmak üzere Almanya, Arnavutluk, Cezayir, Fas, Filistin, Irak, İran, İtalya, Japonya, Lübnan, Macaristan, Mısır, Portekiz, Romanya ve Ürdün’den 50’den fazla uzman katılıyor.

KAFKAS GÖÇÜ

SEMPOZYUMU

İslÂm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), Yıldız Teknik Üniversitesi Balkan ve Karadeniz Araştırmaları Merkezi (BALKAR) ve YTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün birlikte düzenledikleri “1864 Kafkas Göçü: Savaş ve Sürgün” konulu uluslar arası sempozyum, 6-7 Aralık 2010 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Beşiktaş kampusünde bulunan Oditoryum’da gerçekleştirilecek. Toplantıda yerli ve yabancı 30’un üzerinde bilim adamı biraraya gelerek 1864’te ve daha sonraki yıllarda Kuzey Kafkasya’da yaşayan Müslüman toplulukların vatanlarından ayrılmak zorunda bırakılmaları konusunu çeşitli yönleriyle ele alacak. Sempozyumda; 1864 olaylarının sebepleri, göç süreci ve Çerkes yerleşimleri, Rusya’nın iskân politikası, Kafkas halklarının göç sonrasında yerleştikleri bölgeler, Kafkas Diasporası, 1864 göçü üzerine bugüne kadar yapılan araştırmalar ve bu konuda kamuoyunun bilgisi, başta Türkiye olmak üzere ABD, Almanya, Bulgaristan, Danimarka, Kosova ve Yunanistan’dan gelen araştırmacılar tarafından ele alınarak değerlendirilecek.

03.12.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İlköğretimde ‘İstanbul’ dersi

  AİHL yönetmeliğinde değişiklik

  Ulusal Toplu Ulaşım Sempozyumu’nda arbede

  Yük gemisi karaya oturdu

  TIR çarptı, üst geçit çöktü

  Osmaniye’de öğrencilere diş sağlığı eğitimi

  Nurs KÖYÜ İnanç turizmine açılacak

  Hindistan, süpersonik füze denemesi yaptı

  Akdenizde İslâm Medeniyeti Konferansı

  ‘Pirinç yememe’ kampanyası

  Görmeyenler için sesli şehir rehberi

  Hamsili pizza

  İlk görevini gerçekleştirdi

  Yıldızların çoğu cüce!

  Sosyal ağlar boşanma sebebi

  Küresel ekonomide kriz riski sürüyor

  MB’nin İstanbul’a taşınması için kanun teklifi

  Sıcak havalar dar gelirlinin yüzünü güldürdü

  Tüketicinin güveni düşüyor

  Çiftçiler kar bekliyor

  Yüksekova Belediye Başkanı 7 Aralık'ta cezaevine girecek

  Bursa’da 15 hektar ormanlık alan kül oldu

  Mezarlıkta el bombası bulundu

  Balyoz sanığı Tuğamiral ifade verdi

  İnsan hakları karnemiz zayıf

  WIKILEAKS TUZAĞINA DÜŞMEYİN

  Gül: Önceliğimiz AB

  Yalçıntaş 37 gün sonra serbest

  Belgeler İsrail’in lehine

  AKP’li Kaynak’tan “Torba” teklif”

  Alparslan Aslan “pişman”lıktan yararlanmak istedi

  Kopyaya “paketli” tedbir

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.