Güncel |
Hamsili pizza |
Karadenİz denince akla ilk gelenlerden biri olan ve faydaları saymakla bitmeyen hamsi balığının köftesi, lahmacunu, döneri, tatlısı derken şimdi de pizzası yapıldı. Hamsiyi ana malzeme olarak kullanıp yaptıkları çeşitli yemekleri müşterilerine sunan işletme sahiplerinin son gözdesi hamsili pizza oldu. Çanakkale’de faaliyet gösteren Napoli Pizza’nın sahibi Günay Bingöl, şehirde çok Karadenizli olduğunu, bu sebeple değişiklik yaparak pizzaya sucuk, salam veya mantar yerine hamsi koyduklarını söyledi. İlk yaptıkları hamsili pizzaları kendi çalışanlarına tattırdığını belirten Bingöl, daha sonra tanıdıkları Karadenizlilere ikram ettiklerini ve çok beğenildiğini anlattı. Bingöl, olumlu tepkiler üzerine balık sezonunun açılmasıyla birlikte seri üretime geçtiklerini söyledi. |
03.12.2010 |