"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsanın kaybedecek bir şeyi yoktur!

Atike BARIN
20 Nisan 2014, Pazar
Yaşadığımız asırda en büyük tehlikenin ne kadar farkındayız. Adeta tanrılaştırdığımız sebepler dünyasında yaşıyoruz. Eski asırların putlarının, totemlerin yerini bu asırda sebepler aldı...
Sebepperest (sebeplere güvenen) insan elindekileri kaybetme korkusu yaşıyor.
Hayatımızda endişelerin olması, kaygılarımızın artması böyle bir sürecin neticesi olarak insanı mahvediyor. İnsanın herşeyi kontrol etme isteği insanı dinin özü olan tevhid algılayışından uzaklaştırdı. İnsan herşeyi kontrol edeceğini zannediyor. Böyle olunca da olaylara tevhid inancıyla bakamıyor. Kendi istediği gibi işler gitmeyince  kendini aciz, güçsüz, yetersiz görüp kendine acıyor… “Bu niye böyle oldu? Hak etmedim!” deyip, gereksiz yere kendini önemsiyor..
Varlık ve güç, makam mevki insanı mutlu etmiyor. Çünkü bunların hepsi her an kaybolmaya hedef…
İnsan kendine verilen herşeyin, ama her şeyin emanet olduğunu unutmamalı ve bunun böyle olduğuna gerçekten emin olmalı. Emin olmanın yollarını aramalı. İnsan ancak tevhid inancı ve bilinci ile hüsrandan kurtulabilir. Acıları kaygıları en aza inebilir.
Tevhide inanan kişi herşeyin gerçek sahibini de tanır ve öylece hareket eder. Aradaki sebeplerin aracı olduğunu, şifa verenin de, rızık verenin de, iyilik yapanın da, mal mülk mevki verenin de Allah olduğunu ve onları her an geri alabileceğini de peşinen kabul edip daha huzurlu ve kaygı duymadan yaşar. Hayata ve sahibi olduğu şeylere bağlanmadan yaşar.
Hayatı ve herşeyi emanet olarak kabul edip bu istikamette yaşayan insanın kaybedecek bir şeyi yoktur.
“Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi” sorgulamasını yapabilen insan şayet o ilk sahibin kim olduğunu bulmuşsa emniyet ve güven huzur içinde hayat sürmenin yolunu da bulmuş demektir. Her olay karşısında ve neticesinde buna kendini programlayan insan için dünya bir misafirhanedir. Ve misafirliğin gereğini yapıp daima ev sahibine teşekkür içinde, mahcup, her an kalkıp gidecek duyguduyla hareket edecektir.
O evde kendine ait bir şey olmadığı için kaygılanacağı, korkacağı bir şey de yoktur. Ev sahibi gereğini düşünüp yapmıştır, yapacaktır. Bu yüzden misafir huzurlu ve kaygısızdır… Zira kaybedeceği bir şey yoktur o evde. Herşey Ev sahibine aittir. Kendisinin olmayan şeylere gönlünü kaptırmaz artık misafir.
Okunma Sayısı: 3329
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Aşkın

    23.4.2014 16:58:00

    Atike abla selamlar.
    Bir adem, çiftçilik sanatını göstermek için kuruttuğu ceviz tohumunu toprağa kabre koyar gibi gömsün,toprağın pH’6-7 olarak sabitlesin,direnajlı ve humuslu olarak ayarlasın,sıcaklığı 25-30 derecede tutsun,muntazam sulasın,sonra 1.5 ay bekledikten sonra tohum yeşersin ve sonra filiz 3-4 yaşına gelene kadar mantardan,böcekten korusun da tam çiçek açıp rüzgar ve su vasıtasıyla tozlaşma olacağı vakit ağacı kessin ve ağaç semeresiz kalsın, o ademin kazanacağı birşey yokttur.Aynen bunun gibi Sani-i   Hakim olan Allah, insan için kainat fabrikasını işlettirip, nutfe-alaka-mudgadan ta rüştüne ulaştırsın da bütün bunlara karşı kendisine iman için bir yaver-i ekremini gönderip onu hamd ve şükre davet etmesin.Hiç mümkün mü?Haşa...
    Ezcümle;Kuran’ın anasır-ı erbası olan Haşir,Adalet,Tevhid ve Nübüvvet konusunda okuma yapmaya çok muhtacız.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı