"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Küçük meyvenin büyük mu’cizeleri

Sema CEYHAN
26 Temmuz 2015, Pazar
Hurma bahçesi sahibi Ahmet Yavuz, hurma polenlerinin kısırlık tedavisinde kullanıldığını söylüyor.

Pekmezi, balı, kahvesi üretilen bu meyvenin şeker oranı düşük bir çeşidi de var. Yavuz “Sugi” adlı hurma çeşidini şeker oranı az olduğu için şeker hastalarının da gönül rahatlığıyla yiyebileceğini söylüyor.

“Medine’nin Aliye denilen yüksek yerlerinin Acve (balçık) hurmasında şifa vardır. O sabahın ilk vaktinde tiryak (panzehir)dir.” (Müslim Eşribe C. 6, H. no: 2048)

1- “Kim her sabah Acve hurmasından 7 tane yerse o gün ona zehir ve sihir zarar vermez.” (Ebu Davud C. 4. H. no: 3876)

2- Sad B. Ebi Vakkâs: “Bir gün iyice hastalanmıştım. Resulullah (asm) ziyaretime geldi ve elini göğsümün üzerine koyup; sen kalp hastası bir adamsın Sakif’in kardeşi Haris b Kele de’nin yanına git. Çünkü o hastalıklara ilâç yapmakla uğraşan bir kimsedir. Ona söyle Medine’nin Acve hurmasından yedi tane alsın çekirdekleriyle birlikte dövsün sonra onları suya koyup sana içirsin buyurdu. (Ebu Davud C. 4. H. no: 3875)

3- Allah’ın Elçisi (asm) şöyle buyurdu: “Acve Medine hurması cennet meyvelerindendir ve delilik hastalığına şifadır. (İbn-i Mâce H. No: 3453) 

4- Acve hurması zehire karşı şifadır.

5- Hurmalarınızın en iyisi El Bürenni hurmasıdır; hastalığı giderir. Sürekli yiyen bir kimsede hastalık olmaz. (Rudani. C. 4. H. no: 7529.) Kalp ilâcıdır. 

Acve hurması bulunamazsa Medine hurması çekirdekleriyle öğütülür az badem içi ve hıyar, salatalık çekirdeği öğütülür süt zeytinyağı ve bal ile pişirilip macun yapılıp soğuk olarak yenir. Bu macun bir çok hastalığa şifadır.

Şişmanlamak için hurma

Hz. Aişe (ra) İfade ediyordu: “Annem beni evlendirmeden önce normal kiloma ulaşmamı istiyordu; fakat yediğim hiçbir şey fayda vermedi. Daha sonra Efendimiz (asm)  bana hurma ile acur yedirmelerini söyledi; annem de bana hurma ve acur yedirmeye başladı ve ben o zaman normal kiloma ulaştım.”

Günümüzde kilo almaya pek rağbet olmasada; içimizde zayıf olupta kilo almak isteyenler vardır. Onlara da Efendimiz (asm) acur ve hurma yemelerini tavsiye ediyor.

Göz ağrısında hurmaya dikkat: Fazla yenilmemeli

Hz. Ali (ra)  gözü ağrıyordu; Efendimizin (asm) yanına girdi, Efendimiz (asm) hurma yiyordu. Hz. Ali’ye ister misin? dedi ve bir hurma verdi. Sonra bir tane daha derken yediyi tamamladı. Ve bu kadar yeter Yâ Ali dedi.

Süheyl Brad’a (ra) anlatıyor: “Resulullah aleyhissalâtu vesselâm’ın yanına gelmiştim. Yanında ekmek ve kuru hurma vardı bana; yanaş ve ye! buyurdular. Bunun üzerine yanaştım ve hurmadan yemeye başladım. Efendimiz (asm) bana sende göz hastalığı bulunduğu halde hurma mı yiyorsun? dedi. Ben diğer bir kenarda çiğniyorum! dedim. Efendimiz (asm) tebessüm buyurdular. Bu hadis-i şeriflerden anlaşıldığına göre hurmanın göz hastalıklarında çok yenmemesi ve çok yenmesi halinde fayda sağlanmayacağını gösteriyor.

Okunma Sayısı: 4025
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı