Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

9. paket Temmuz'dan önce

Demokratikleşme reformlarına 17 Aralık’tan beri ara vermesinin bedelini, maruz kaldığı antidemokratik baskılardaki yoğunlaşma olarak gören hükümet, çareyi, yeniden reformlara yönelmekte arıyor. Bu çerçevede, 9. uyum paketinde topladığı düzenlemeleri parlamenterlerin tatile gireceği 1 Temmuz’a kadar Meclisten çıkarmayı hedefleyen hükümet, pakette yer alan tasarıların “temel yasa” olarak görüşülmesini planlıyor.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Avrupa Birliği yolunun asfalt bir yol olmadığını belirterek, “Zor işleri başarmak hükümetlerin iradesine bağlıdır. Hükümetler buna birinci öncelik olarak bakıyorlarsa, zorlukların üstesinden gelirler. Yoksa günler geçer, yıllar geçer, trenler durur, kalkar gider ve büyük fırsatlar kaybolur. Hükümetimiz bu son trenin içinde olduğumuzun farkındadır. Büyük bir irademiz var, büyük bir bilincimiz var ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.

Gül, AKP’nin ‘Türkiye Bülteni’ adlı dergisine Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi. Gül, reform sürecinin yavaşladığı yönündeki eleştirilere de, “Bunları diyenler bilmeden, olup bitenleri takip etmeden konuşanlardır. Bizim demokratikleşme adına eksiklerimiz var, bunları bu süreç içerisinde yapacağız. Hükümetimiz karar aldı, 9. Uyum Paketi’ni de Meclis kapanmadan yasalaştıracağız” diye cevap verdi. AB’nin, Türkiye’nin neredeyse yarım asırdır içinde olduğu büyük bir proje olduğunu kaydeden Gül, bu süreçte Türkiye’nin tam üye olması için trenin birkaç kez durduğunu, istasyonda Türkiye’nin de binmesine fırsat verildiğini ancak bu fırsatın kaçırıldığını bildirdi.

“Tren yürümüş gitmiş, artık bu son tren de önümüzden geçerken AK Parti iktidarı bu trene Türkiye’yi bindirmiştir” diyen Gül, 17 Aralık 2004 kararı ve 3 Ekim 2005 tarihindeki müzakereye başlama kararının Türkiye’yi AB trenine bindirdiğini kaydetti. 3 Ekim’den bugüne Türkiye’nin müzakere eden ülke statüsüne kavuştuğunu belirten Bakan Gül, “Bu yola giren, bu trene binen üstüne düşenleri yapınca istikamete mutlaka gider. Bunda hiçbir tereddüt yok. Hükümetimiz bunun bilinci içerisindedir” dedi.

Dışişleri Bakanı Gül: İnançlı ve kararlıyız

Bakan Gül, Türkiye’nin müzakere sürecinde yavaşlama olduğu yönündeki eleştirilere de şöyle cevap verdi: ”İçeride ve dışarıda ‘Türkiye’de reform süreci durdu, Türkiye’de hükümet bu heyecanı kaybetti’ diye bazı sözler var. Bunları diyenler bilmeden, olup bitenleri takip etmeden konuşanlardır. Biz bir taraftan 9. Reform Paketi’ni açıklıyoruz, burada çok önemli kanunları geçirmeye başlamışız, çok önemli imzaladığımız uluslararası sözleşmeleri onaylamaya başlamışız. Hâlâ reform sürecinin yavaşladığından bahsediyorlar. Dolayısıyla bu doğru değil. Bunda çok inançlı ve kararlıyız. Bu süreç daha devam edecek. Çünkü bizim demokratikleşme adına eksiklerimiz var, bunları bu süreç içerisinde yapacağız. Hükümetimiz karar aldı. Meclis kapanmadan önce bunlar gerçekleşecek, bununla da onur duyuyoruz.”

/ ANKARA

06.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çeteler Şemdinli’nin devamı

  9. paket Temmuz'dan önce

  Başoğlu: Millet sizin köleniz değil

  Din konusunda herkes yorum yapamaz

  Liderler: Çevreyi koruyalım

  Hastahanelerimizde rehin kalma dönemi sona erdi

  20 bin memurun gözü Meclis’te

  Irak’ta 86 vatandaşımız kaçırıldı

  Vali mahkeme kararıyla döndü

  Eğitime yoksulluk engeli

  Panzer takla attı: Bir polis şehit, 3 yaralı

  Atalay: Komşularla işbirliği istiyoruz

  Orman yangınları için kırmızı alarma geçildi

  Aydın'da orta şiddette deprem

  Bingöl'de askerî birliğe saldırı

  Ecevit'in durumunda değişiklik yok

  İhsanoğlu Moskova’da

  Emniyetten “yap-boz”lu trafik eğitimi

  İlköğretimi tamamlama imkânı

  İstanbullular piknikte buluştu

  Sinekle mücadelede 39 kişi zehirlendi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004