Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin'den Sezer'e sitem

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Ortadoğu gezisi kapsamında, Hamas hükümeti ile temasta bulunmayacağını bildirmesinin ardından açıklamalarda bulunan Filistin Başbakanı İsmail Haniye, “Türkiye Cumhurbaşkanı, yasal ve demokratik yollardan Filistin halkı tarafından seçilen Hamas hükümetine olan tutum ve tavrını gözden geçirmelidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Sezer'in bugün başlayıp 8 Haziran tarihine kadar sürecek Ortadoğu gezisi sırasında, Hamas Hükümeti'ni by-pass edeceğini açıklamasının ardından, Filistin Başbakanı Haniye, Sezer için, "kararını gözden geçirmelidir" dedi. Ziyareti öncesinde Başbakan Haniye'den gelen görüşme talebini geri çeviren Sezer, Batı dünyasının da muhatap aldığı Filistin lideri Mahmud Abbas ile 8 Haziran'da Ramallah'ta görüşecek.

İsrail tarafından Cumhurbaşkanı Katsav ve Başbakan Olmert başta olmak üzere İsrail Meclis Başkanı ile de görüşecek olan Sezer'in, Filistin tarafından sadece Abbas'ı muhatap kabul etmesi, Hamas Hükümeti'nde rahatsızlığa neden oldu. Başbakanlık önünde İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Başbakan Haniye, "Umuyorum ki Sezer'in bölgeye yapacağı ziyaret, Filistin halkına uygulanan yaptırımlarla baskıların kaldırılması ve başkenti Kudüs olacak Filistin devletinin kurulması yolunda önemli bir adım olur. Sezer, yanındaki delegasyona kimi getirip kimi getirmeyeceğine kendisi karar verir. Ancak Türkiye Cumhurbaşkanı, yasal ve demokratik yollardan Filistin halkı tarafından seçilen Hamas Hükümeti'ne olan tutum ve tavrını gözden geçirmelidir" şeklinde konuştu.

Sezer'in Hamas Hükümeti ile görüşmek istememesinin sebebi olarak, 17 Nisan tarihinde Tel Aviv'de meydana gelen intihar saldırısında çok sayıda sivilin ölmesi ve yaralanmasının ardından, Filistin Başbakanı Haniye'nin olayı "meşru müdafaa" şeklinde değerlendirmesi gösterilmişti. Sezer, gerçekleştireceği ziyaret sırasında yanında Türkiye'den herhangi bir bakan getirmeyecek. Zira protokol kuralları gereği, Cumhurbaşkanı bir başka ülkeye ziyarette bulunduğunda, yanında getirdiği bakanlar da ziyaret edilen ülkedeki denk bakanlarla görüşme yapmak zorunda. Sezer, Hamas Hükümeti ile herhangi bir temasın olmaması için, Ortadoğu turuna Türk Hükümeti'nden hiçbir bakan getirmeden çıkıyor.

/ GAZZE

07.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran'dan uzlaşma sinyali

  Abbas, HAMAS’a verdiği süreyi uzattı

  Filistin'den Sezer'e sitem

  İsrail askeri camide intihar etti

  Irak’ta karton kutudan 9 kesikbaş çıktı

  Doğu Timor’da isyan devrime dönüştü

  Üsküp’te Türk üniversitesi kuruluyor

  Turabi’den yeni inciler!

  Üç kollu bebeğe başarılı ameliyat

  Londra Müslümanlarından haksızlığa protesto

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004