Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Dünya Kupasında en başarılı Brezilya

Finallerin tüm unvanlarını elinde bulunduran Brezilya, bugüne kadar 17 kez düzenlenen finallerin tamamına katılan tek takım olarak dikkat çekti. Sambacılar, Dünya şampiyonluğuna 5 kez uzanma başarısını da gösterdi.

Futbolda dünyanın en büyük organizasyonu olan Dünya Kupası finalleri tarihinin en başarılı ülkesi Brezilya oldu. İlk olarak 1930 yılında Uruguay'da gerçekleştirilen Dünya Kupası finallerinin tüm unvanlarını elinde bulunduran Brezilya, bugüne dek 17 kez düzenlenen finallerin tamamına katılan tek takım olarak dikkat çekti. Dünya şampiyonluğuna 5 kez uzanma başarısı göstererek, bu kupayı en çok kazanan takım olan Brezilya, ayrıca finallerde en çok maç oynayan (87), en çok galip gelen (60) ve en çok gol atan (191) takım ünvanlarını da elinde bulunduruyor.

BREZİLYA 1, TÜRKİYE 32.

Dünya Kupası finallerine bugüne dek 69 değişik ülke katıldı. Oynanan tüm maçlara göre genel klasmanda Brezilya ilk sırayı alırken, Türkiye ise 32. sırada bulunuyor. Genel klasmanda Brezilya'yı, bu kupayı 3 kez müzesine götürmeyi başaran Almanya ile İtalya izliyor. Dünya kupası finallerine 2 kez katılan Türkiye ise 10 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik, 4 de yenilgi alarak genel klasmanda 32. sırada yer aldı.

GALİBİYETLERİ YOK

Dünya kupası finallerine katılmalarına rağmen galibiyet yüzü göremeyen 17 ülke bulunuyor. Honduras, İsrail, Mısır, Kuveyt, Avustralya, Bolivya, Irak, Kanada, Hollanda Antilleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Yeni Zelanda, Yunanistan, Haiti, Zaire, El Salvador, Slovenya ve Çin mücadele ettikleri finallerde ülkelerine galibiyet sevinci yaşatamadı.

GOL ATAMAYANLAR

Finallerde yer alan 69 ülkeden 6'sı ise bir kez bile gol atmayı başaramadı. Avustralya, Kanada, Hollanda Antilleri, Yunanistan, Zaire ve Çin gol atamayan ülkeler olarak dikkat çekti.

PUANSIZ DÖNDÜLER

Almanya'da 18.'si düzenlenecek olan dünya kupası finallerinde, puan alamayan 11 ülke milli takımı bulunuyor. Irak, Kanada, Hollanda Antilleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Yeni Zelanda, Yunanistan, Haiti, Zaire, El Salvador, Slovenya ve Çin finallerde oynadıkları tüm maçları kaybettiler ve puan alamadılar.

Prim şampiyonu İspanya

2006 Dünya Kupası'na katılan 32 ülke arasından kupayı kazanmak için verilen primlerde İspanyol Milli Takımı 540 bin'er Avro ile ilk sırada yer aldı. İspanyol Futbol Federasyonu, Dünya Kupası'nı kazanmaları halinde milli takımdaki her oyuncuya 540 bin'er Avro (toplamda 14.5 milyon Avro) ödeme vaadinde bulunurken, bunu 438.148'er Avro ile İngiltere Milli Takımının oyuncuları izliyor. Listede Güney Kore 400 bin'er Avro ile 3., Almanya 300 bin'er Avro ile 4., İtalya 250 bin'er Avro ile 5., Fransa 240 bin'er Avro ile 6., Brezilya 155.775'er Avro ile 7. sırada bulunuyor.

07.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Küfür istemiyorum

  Lazaroni'ye güveniyoruz

  Dünya Kupasında en başarılı Brezilya

  Kayserispor'a Arjantinli golcü

  Antalyaspor'da Cordoba sesleri

  Beşiktaş, Bobo'yu borsaya bildirdi

  Cech yılın sporcusu

  Fahri imzaladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004