Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Emniyet rahatsız

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, devletin tüm kurumlarının Anayasa ve yasa çerçevesinde işbirliği içerisinde çalıştığını belirterek, ‘’hiçbir kuruma karşı Emniyet Teşkilatının tavrının olmadığını, bunun söz konusu bile olamayacağını’’ söyledi.

Çalışkan, ‘’Eryaman operasyonundan sonra basına kasıtlı bilgi sızdırılmasının’’ kendilerini rahatsız ettiğini bildirdi.

Haftalık bilgilendirme toplantısında Çalışkan, bir süre önce Ayvalık’ta yapılan ‘’Küresel Güvenlik ve Suçun Yerel Bağlantısı: Yerel Düşünüş ve Küresel Hareket’’ konulu sempozyuma katılan Ohio Polis Şefleri Birliği Genel Kurulu’nun, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner’i iki ülke arasındaki işbirliğine yaptığı katkı sebebiyle ‘’Onursal Başkan’’ seçtiğini belirtti. Polis meslek yüksekokullarına bu yıl 6 bin 100’ü erkek, 305’i kız olmak üzere 6 bin 405 öğrenci alınacağını bildiren Çalışkan, okullara başvuru koşulları ve sınav takviminin ÖSS sonrası açıklanacağını söyledi.

Pakistan depreminden sonra Emniyet Teşkilatı bünyesinde yapılan yardım kampanyasında 1 milyon 76 bin YTL, 13 bin 215 Avro ve 16 bin 797 ABD Doları toplandığını belirten Çalışkan, bu paraların Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü aracılığıyla ilgili ülkeye gönderildiğini kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Çalışkan, Zarkavi’nin öldürülmesiyle ilgili soru üzerine, bu kişinin İstanbul’da HSBC Bankası ve sinagoglarda meydana gelen patlamaların azmettiricisi olarak soruşturmada adının geçtiğini hatırlattı. Çalışkan, terörle mücadelenin yalnız Türkiye’nin değil, tüm dünya ülkelerini ilgilendiren bir sorun olduğunu da kaydetti.

HİÇBİR KURUMA KARŞI TAVRIMIZ YOKTUR

“Eryaman operasyonu konusunda Genelkurmay ile Emniyet Teşkilatından yapılan açıklamalarda, bilgi verilmesiyle ilgili çelişkiler bulunduğu’’nun belirtilmesi üzerine ise Çalışkan, şunları söyledi:

‘’Devletin tüm kurumları Anayasanın ve kanunların kendilerine verdiği yetki, sorumluluk çerçevesinde işbirliği içerisindedirler. Terör, uyuşturucu, mafya ve çete gibi örgütlü suç gruplarına karşı birlikte mücadele etmekteyiz. Hiçbir kuruma karşı bir tavrımız yoktur ve söz konusu bile olamaz. Tahkikatın daha başındayken bu olayla ilgili bazı bilgilerin yanlış ve kasıtlı olarak basına sızdırılması, gerçekten bizi de çok rahatsız etmiştir. Bunu yapanları araştırmaktayız. Sızdırılma yapıldıysa, sizlere yapıldı. Birlikte işbirliği içerisinde bu konunun aydınlatılmasında sizlerin de yardımlarınızı bekliyoruz.’’

İsmail Çalışkan, olayla ilgili iki emniyet müdür yardımcısının savcılıkta ifade verdiğini belirterek, bu kişilerle ilgili ayrıca müfettiş görevlendirildiğini de bildirdi.

Bir gazetecinin, “Genelkurmay önünde Eryaman operasyonuyla ilgili zarf dağıtan kişilerle ilgili somut tespitiniz var mı’’ şeklindeki sorusuna da Çalışkan, ‘’böyle bir tespitlerinin olmadığı, ancak bazı iddialarla ilgili araştırmalarının sürdüğü’’ karşılığını verdi.

/ ANKARA

10.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faizin faturası halka çıkacak

  ZAMANLAMA İLGİNÇ

  Polis, askeri sorgulayamayacak

  Emniyet rahatsız

  Hükümete insan hakları uyarısı

  YÖK siyaset yapıyor

  Haydi çocuklar camiye

  Öğrenciler ticaret metaı oldu

  Lise son öğrencilerine ÖSS izni

  Yetimler İstanbul’u sevdi

  “20 Bin Hayat” okuma yazma öğrendi

  812 bin aday iyi bir lise için ter dökecek

  Sokakta çalışan çocuklara destek

  Müzeler Meclis gündeminde

  Ecevit’in durumunda değişiklik yok

  Danıştay, Nazım’ın vatandaşlığını esastan görüşecek

  Kaymakamlık lojmanına terör saldırısı: 4 yaralı

  Üniversite gençliği AB’ye katılımı destekliyor

  Siyasetin er meydanı sandık

  Türkiye taahhütlerine bağlı

  Af bekleyen memura kötü haber

  Bakanlara ‘telekulak’ sorusu

  Mahkeme: Suç unsurları oluşmadı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004