Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Zerkavi ihanete kurban gitmiş

The New York Times, EL Kaide’nin Irak lideri Ebu Musab El Zerkavi ile ilgili yayınladığı bir haberde, Zerkavi’nin yakalanmasına terörist grubun içerisinden bir kişinin yardım ettiğini açıkladı.

Gazetede yer alan habere göre, Amerikalı yetkililer haftalarca onları Zerkavi’ye ulaştırabilecek olan bir adamı izledikleri açıklarken, bu adamın Zarkavi’nin dini danışmanı Şeyh Abd El Rahman olduğunu belirtti. Yetkililer, Rahman’ı izliyordu ancak Zerkavi ile ne zaman buluştuklarını bilemiyordu. Bu yüzden Amerikalılar, Zerkavi’nin örgütünün içinden bir kişiye ihtiyaç duyuyordu. Amerikan ordu komutanları yaptığı açıklamalarda, Zerkavi’nin örgütünden bir üyenin kendilerine yol gösterdiğini ima ederken, Iraklı yetkililerse Zerkavi’nin kendi adamlarından biri tarafından ihanete uğradığını doğruladı.

Amerikalı bir general, Irak El Kaide lideri Ebu Musab El Zerkavi’nin evinin bombalanmasından sonra Amerikan askerleri olay yerine geldiğinde Zerkavi’nin hala hayatta olduğunu, ancak yaraları sebebiyle kısa bir müddet sonra öldüğünü söyledi. ABD ordusu tarafından düzenlenen hava saldırısında Zerkavi’nin oğlunun da öldürüldüğü iddia ediliyor. Aileye yakın kaynakların iddiasına göre, El Kaide liderinin öldürüldüğü saldırıda, Zerkavi’nin 1.5 yaşındaki oğlu da hayatını kaybetti.

Zerkavi’nin öldürülmesinin ardından, Zerkavi ailesine yakın çevreler, aynı saldırıda Zerkavi’nin oğlunun da öldüğünü öne sürdü. İsmini açıklamaktan kaçınan bir aile ferdi, Zerkavi’nin 2. evliliğinden olan ve Suriye’de dünyaya gelen 18 aylık oğlunun, ABD tarafından düzenlenen hava saldırısı sırasında hayatını kaybettiğini iddia etti. Aynı şahıs, Çarşamba günü Bağdat’ın kuzeyindeki Bakuba kentinde gerçekleştirilen operasyonda Zerkavi’nin 3 eşinin de öldüğünü öne sürdü.

/ NEW YORK

11.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zerkavî öldü, bombalar arttı

  Abbas: İsrail katliam yapıyor

  Küresel dengesizlik büyüdü

  Zerkavi ihanete kurban gitmiş

  İran’dan pakete karşı paket

  Haniye: Direniş yasal hakkımız

  Pakistan 20 Taliban’ı öldürdü

  Olmert de referanduma karşı çıktı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004