Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Eski iştah yok

Avrupa Birliği’nin bugünlerde tartışmaya açtığı ve Coreper toplantılarının belgelerinde çok açık bir şekilde Türkiye’nin reform sürecini yavaşlattığı ve hükümetin ‘eskisi kadar’ demokratikleşme iştahına sahip olmadığı eleştirileri yer alıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti kabul etmiyorlar ama, son bir yılda Türk Milleti’nin üzerindeki Avrupa Birliği umut bulutları dağılmış durumda. AK Parti’nin ‘içeride’ yaşadığı krizler de aslında bu sürecin tavsamasından kaynaklanıyor. Nitekim Avrupa başkentlerinden de gerek Başbakan Erdoğan’a, gerek AK Parti Hükümeti’ne eskisi kadar destek mesajları gelmiyor. Oysa fırtına gibi demokratikleşme adımlarının atıldığı günleri hatırlasanıza.

Pasta kesmek yetmez

Şimdi yeni bir fırsatla karşı karşıyayız. Türkiye içe kapalı, izole olmuş bir üçüncü dünya ülkesi olarak kalacaksa ve AK Parti bu enkazın altında kalacaksa sorun yok. Ama eğer ‘bir fırsat yakaladık, bunun sonucunu alalım’ deniliyor ise başka bir şansımız yok. Avrupa Birliği güzergahına bütün gücümüzle asılmamız gerekiyor ve Lüksemburg’daki toplantı da bunun için çok büyük bir şans. Ancak sadece oraya gidip fiili müzakereleri başlatmak ve pasta keserek bunu kutlamak yetmez. Bu zaten olacak. Dünya konjonktürü başka türlü işlemez. Ankara-Brüksel arası ipler kopmaz ama, buradaki mesele hükümetin reformlar konusundaki iştahı, kararlılığı ve samimiyeti, bir de Türk toplumunun AB’yi bir numaralı öncelik olarak görmesidir. Hükümetten beklenen de budur.

Akşam, 12.6.2006

İsmail KÜÇÜKKAYA

13.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asıl tehdit irtica değil, ahlâksızlık

  Suçlu üretme sistemine doğru

  Uzayan, giderek incelen bir yoldayız

  Eski iştah yok

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004