Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Finansal istikrar olmazsa olmaz”

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, finansal istikrarın, etkin para politikasının olmazsa olmaz şartı olduğunu söyledi. Finansal İstikrar ve Riskler Raporu’nun açıklanması dolayısıyla bankada düzenlediği basın toplantısında konuşan Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, finansal istikrarın, etkin para politikasının olmazsa olmaz şartı belirterek, ‘’Bankamız, gelişmeler karşısında finansal sistemin istikrarını sağlamak için gerekli tedbirleri almakta, finansal istikrara ilişkin değerlendirmeleri şeffaflık ilkesi doğrultusunda kamuoyu ile paylaşmakta ve finansal sisteme ilişkin kırılganlıklar ve riskler konusunda uyarıda bulunmaktadır’’ dedi.

Son yıllarda finansal piyasaların küreselleşmesi, finansal araçların hızla çeşitlilik kazanması, finansal derinleşme ve yapısal değişimlerin sistemin çok daha karmaşık bir görünüm almasına sebeb olduğunu kaydden Yılmaz, bunun da finansal istikrarın önemini daha da artırdığını kaydetti.

Yılmaz, kısa vadeli kredi ihtiyacı olan kredi kartı sahiplerinin, bu ihtiyaçlarını, kredi kartı yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamalarının menfaatlerine olacağını bildirdi.

Piyasalardaki dalgalanmanın bir yansıması olacağını fakat süresinin ne olacağını kestirmenin mümkün olmadığını da kaydeden Yılmaz, “FED’in faiz artışlarına devam edeceği ortaya çıktı. Bu nedenle etkinin boyutlarını ve kalıcı mı geçici mi olduğunu bilmek gerekiyor” diye konuştu.

MB’den dolara müdahale

Merkez Bankası, döviz piyasasına doğrudan satım yaparak kura müdahale etti. Piyasalarda son bir aydır süren dalgalalanmanın etkisiyle 1,30 seviyelerinden 1,60 YTL’ye kadar çıkan dolara müdahale geldi. Merkez Bankası, döviz piyasasına iki yılın ardından ilk defa satış yönünde müdahale yaptı. Müdahale 1,63 seviyesinden gelirken, kur 1,60’ın üzerinde işlem görmeye devam etti. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, döviz piyasasında likidite daralmasına bağlı olarak oluşan aşırı oynaklığı engellemek üzere döviz piyasasına doğrudan satım yönünde müdahale edildiği belirtildi.

/ ANKARA

14.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Finansal istikrar olmazsa olmaz”

  Faiz endişesi piyasaları sarsıyor

  Ekonomi büyüyecek, işsizlik azalmayacak

  Türk Telekom’dan 3 yenilik

  İSO’dan sanayi forumu

  Sanayi üretimi yüzde 3.5 arttı

  Petrol talebi azalmaya başladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004