Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sıcak paracılardan yeni faiz baskısı

Ekonomist Mustafa Sönmez, ucuz döviz isteyen bankalar ve holdingler gibi kurumların oluşturduğu sıcak para lobisinin Merkez Bankası’nı faiz yükseltmeye zorladığını belirtti. Bu lobinin amacının sıcak para ve kurun düşmesi olduğunu kaydeden Sönmez, sıcak para lobisine karşı üretitmden, istihdamdan yana kesimlerin gerçekçi kura dayanan politika seçeneği için bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.


Sivil denetim sağlanmalı

AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerde en önemli karar organı olan Ortaklık Konseyi toplantısının ardından yayımlanan AB ortak tutum belgesinde, reform

Reformların yavaşlaması dostlarımızı da zora sokar

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ‘’Kıbrıs konusu yüzünden Türkiye-AB ilişkilerinin gereksiz bir şekilde zehirlenmesine izin verme


  Sorumlu Rumlar

Alman basınından Berliner Zeitung gazetesi, “Türkiye ile müzakerelere başlanmasında yaşanan sorundan Kıbrıslı Rumlar sorumlu” diye yazdı. Avrupa basını, Türkiye ile müzakerelere fiilen başlanmasıyla ilgili haber ve yorumlara geniş biçimde yer verdi.


  Düşünce hâlâ özgür değil

Yargıtay Onursal Başkanı Doç. Dr. Sami Selçuk, ‘’Türkiye’de düşünceyi açıklama özgürlüğü tam anlamıyla yerleşmemiştir’’ dedi.


  “Tarihî” yazı 13 yıl önce zorla yazdırıldı

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde kapının üst kısmındaki Latince ‘’Inde Deus Abest’’ (Burada Allah yoktur) yazısının ‘’1993-1994 yıllarında dönemin müze müdürü olan Oğuz Alpözen’in zorlamasıyla taş üzerine kazıma suretiyle yazdırıldığını’’ söyledi.


  Mazlum-Der Başkanı: TMK geri çekilsin

Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) Tasarısı’nın inanan ve muhazakar insanlar için tehdit unsuru olduğunu belirterek, sivil toplumun TMK’nın yasalaşması durumunda tehdit altında kalacağını söyledi.


  Arınç: Onurlu çıkışımız sürecek

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’AB sürecinde, bundan sonra da Türkiye olarak onurlu çıkışımızı sürdüreceğiz’’ dedi.


  Ankara gerekli çabayı göstermeli

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema, Avrupa Birliğinin Türkiye’yi de kapsayacak şekilde genişlemesinden yana olduklarını, ancak bunun Türkiye’nin tutumuna bağlı olacağını söyledi.


  Rektör Aras’tan yasak savunması

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Üniversitenin 60. yıl kutlamaları kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’de birçok toplumsal sorunun çözümsüz olarak durduğunu ve toplumu gerdiğini, toplumsal olayları körüklediğini söyledi şunları söyledi:


  Levent Karagülle, Türkiye’ye iade edildi

Depremzedelere yardım amacıyla gittiği Pakistan’da yaklaşık 5 ay önce gözaltına alınan Levent Karagülle, Türkiye’ye iade edildi.


  Şener: Hükümet reformlarda kararlı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, hükümetin reformlar ve yeniden yapılanma konusunda kararlı olduğunu kaydetti.


  Kutuplaşmalar zarar veriyor

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanvekili Mahmut Gökeşme, Türkiye’nin özellikle son dönemlerde ekonomik ve siyasî alanlarda gerginlik yaşadığını belirterek, ‘’Türkiye’nin yıldızının parladığı şu günlerde politik kutuplaşmalar, Türkiye için yapılmış bir kötülük olacaktır’’ dedi.


  ‘Danıştay üyelerini hedef gösterme’ dâvâsı başladı

Yayınlanan bir haber ve fotoğrafta Danıştay üyelerini terör örgütlerine hedef gösterdikleri iddiasıyla yargılanmalarına başlanan Anadolu’da Vakit Gazetesi sahibi Nuri Aykon ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Harun Aksoy’un duruşmaya zorla getirilmeleri kararlaştırıldı.


  Mezuniyet törenleri ahlâka uygun olsun

AKP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Zafer Kürkçü ve Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak, ortak bir basın açıklaması yaparak mezuniyet gecelerine dikkat çekti. Mezuniyet törenlerine karşı olmadıklarını ifade eden Kürkçü ve Şenocak, ancak öğrenci ahlâkına yakışmayan davranışlardan kaçınılmasını istedi.


  Okullar halka açılacak

Eğitimin sona ermesi ile birlikte atıl duruma düşen okullar vatandaşlara açılacak. Okulların açık veya kapalı spor alanlarından mahalleli gençlerin faydalanması sağlanacağı gibi çeşitli kültürel aktiviteler için okulların salonları kullanılabilecek.


  Mahalli web sitelerinden, turizme destek

ürkiye’nin turizm potansiyeli ortaya koyan web siteleri büyük ilgi görüyor. Bilhassa mahalli siteler, az bilinen güzellikleri bütün dünyaya tanıtıyor. Rize ve yöresini tanıtmak için açılan yeni bir site de buna örnek oldu.


  ÖSS heyecanı

TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi, AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, 18 Haziranda yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girecek adaylara, son haftada sınava ders çalışarak değil psikolojik olarak hazırlanmaları uyarısında bulundu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004