Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Medeniyetler san’atla buluşur

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKSTV) koordinasyonunda düzenlediği 45. Uluslararası Bursa Festivali, senfoni konseriyle başladı. Yaklaşık 2 bin 500 sanatseverin aralıklı yağan yağmura rağmen ilgiyle izlediği konserin sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Açık Hava Tiyatrosu’ndaki açılış konseri öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Bursa Festivali’nin 45 yıllık tecrübe ve birikimiyle büyük başarılara ulaştığını belirterek, “Medeniyetlerin ortak buluşma noktalarından biri olan sanatsal etkinlikler, savaşların yaşandığı dünyada insanlara sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın değerlerini hatırlatıyor. Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden olan Bursa Festivali’nin müziğin evrensel diliyle, daima dostluk, hoşgörü ve barışla güzel bir dünyaya katkıda bulunmasını diliyorum” dedi.

Kültür ve san'at faaliyetlerinin, insanları gündelik yoğunluğun içinden koparan, diğer insanlarla evrensel mesajlarda birleştiren ortak paydamız olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Kültür ve sanata, ekmek gibi, su gibi ihtiyacımız var. Eğer mümkünse, insanlar her gün sanatla buluşmalı. Bir şarkı dinlemeli, bir şiir okumalı, hoş bir resmi incelemeli, sinemaya veya tiyatroya gitmeli. Çünkü yaşamımızdaki her kültürel etkinlik ebediyen titreşecek bir tele dokunur. Ve unutmayalım ki, medeniyet ağacına kültür aşılanmadıkça bütün çiçekleri açmaz” şeklinde konuştu.

Bursa Kültür ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek de, Bursalıların her şeyin en iyisine lâyık olduğunu belirterek, Bursalılar’a keyifli bir festival diledi. Bursa Valisi Nihat Canpolat ise, Bursa Festivali’ni bugünlere ulaştıranlara teşekkür etti.

14.06.2006


 

Küçük mucitlerden büyük projeler

Gönüllü Eğitimciler Derneği ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) işbirliğinde düzenlenen ve Ankara’daki ilköğretim okulları arasında düzenlenen “Göster Kendini Tasarım ve Buluş Yarışması” sonuçlandı.

“Tasarım” ve “Buluş” olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmada, Batıkent-Yenimahalle Afşinbey İlköğretim Okulu 6/C sınıf öğrencilerinden Ahmet Coşkun “Duman savar” isimli projesi ile “tasarım” kategorisinde Ankara birincisi olurken ve ödülünü Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Murat Beybalta’nın elinden aldı.

Projesi hakkında bilgi veren küçük mucit Ahmet Coşkun, “duman savar” projesini şöyle anlattı: “Proje ile kapalı alanlarda yangın ve diğer şekillerde meydana gelen dumanları açık alanlara tahliye ederek dumandan ölümleri önlemek veya azaltmak mümkün olacak.”

Yarışmada Buluş kategorisinde ise birinci olan projenin ödülünü TPE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yüksel Birinci, ikinci olan projenin ödülünü Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, üçüncü olan projenin ödülünü de Sağlık Bakanı Danışmanı Doç. Dr. Tuncer Asunakutlu’nun elinden aldılar.

Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan törende yaptığı konuşmada; Ankara’daki okulların ve öğrencilerin yarışmaya gösterdikleri ilgiye teşekkür ederek öğrencilere müjde verdi.

Ahmet TERZİ / ANKARA

14.06.2006


 

Altın Koza’ya 1 milyon 130 bin YTL harcandı

Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Acevit, 5-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘’13. Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali’’ etkinliklerinin, yerel ve ulusal medyanın katkılarıyla Türkiye genelinde yankılandığını söyledi. Acevit, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda düzenlediği basın toplantısında, festivali değerlendirdi.

Acevit, bir gazetecinin sorusu üzerine, festival için 1 milyon 130 bin YTL harcama yaptıklarını, düzenleme tarihini belirlerken bir çok kriteri dikkate aldıklarını kaydetti.

14.06.2006


 

Malatya’daki tarihî konak restore ediliyor

Malatya’nın tarihi konaklarından İstanbulluoğlu Konağı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından sahiplerinden satın alınarak restorasyon için çalışmalara başlandı.

Adana Tarihi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla 1989 yılından beri korunması gerekli kültür varlıkları arasında yer alan tarihi İstanbulluoğlu Konağı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce 48 bin YTL’ye satın alındı. Hüseyinbey Mahallesi Tekke Camii arkasında bulunan 2 katlı ve toplam 157 metre karelik alana sahip İstanbulluoğlu Konağı’nın restorasyon projesi için çalışmalara başlandığı bildirildi. Restorasyonun Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gerekli iznin alınmasından sonra başlanacağı öğrenildi. İstanbulluoğlu Konağı, şu anda atıl vaziyette boş olarak bekletiliyor.

14.06.2006


 

“Tiyatro Her Yerde”ye ödül

Devlet Tiyatroları’nın ‘’Tiyatro Her Yerde’’ kampanyası, Reklamcılar Derneği’nce düzenlenen ‘’18. Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri Yarışması’’nda başarı ödülü aldı.

Devlet Tiyatroları Basın ve Halkla İlişkiler biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, RETA İletişim Hizmetleri tarafından üç yıl önce ‘’Hayat Sahnede’’ adıyla başlatılan ve 2005-2006 sezonunda da ‘’Tiyatro Her Yerde’’ adıyla yürütülen kampanya, ödüle layık görüldü.

‘’Tiyatro Her Yerde’’ kampanyası, Devlet Tiyatroları’nca gerçekleştirilen ‘’81 İl’e Tiyatro’’ projesi, ulusal ve uluslararası festivaller, yurt dışı ve bahar turneleri ile sanatı farklı alanlara taşımayı amaçlıyor.

Kampanya kapsamında hazırlanan afişler, Ankara’nın merkez noktalarında sergileniyor.

Kültür Sanat Servisi

14.06.2006


 

Zafer

Zafer’in Haziran sayısı çıktı. “Gençlik ve İnanç Krizi” kapağıyla çıkan dergide, “Y Kuşağının Özgürlük Esareti”, “Ömer Sevinçgül ile Gençler Üzerine Söyleşi”, “Yaratılış Gerçeği ve Peygamber Nuru”, “Ne Gözden Iraksın, Ne Gönülden Uzaksın” başlıkları dikkat çekiyor.

Bilgi için: 0212 512 80 80

14.06.2006


 

Somuncu Baba

Somuncu Baba’nın Haziran sayısı iki büyük Hak Dostuna adanmış : 14. yüzyıl erenlerinden Somuncu Baba Hazretleri ve 20. yüzyılı aydınlatan Es Seyyid Osman Hulusi Efendi… Prof. Dr. Ali Akpınar; “Kur’ân adamı, Kur’ân’ı çokça okuyan, onu doğru anlayan, onunla dolan ve onu hayatında yaşayan kimsedir. Zira Kur’ân, gönül adamlarını inşa etmek ve onları çoğaltmak için gelmiştir” diyor.

Bilgi için: 0 422 615 15 00

14.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004