Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Hidayet: Millî Takım kapısı bana kapandı

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, (A) Milli Basketbol Takımı'nın, dünya şampiyonası için, Temmuz ayında başlayacak hazırlık kampına, sakatlığının tedavisi nedeniyle daha sonra katılmak istemesi konusunda yaşanan gelişmelere açıklık getirdi. Hidayet, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili son günlerde medyada yer alan haberlerin farklı noktalara gittiğini ve bu nedenle açıklama yapma gereği duyduğunu ifade etti.

SÜRE İSTEDİM VERMEDİ

NBA'de Orlando Magic takımında forma giyen Hidayet, sakatlığının tedavisi için kendisine süre verilmesi konusundaki talebini milli takım antrenörü Bogdan Tanjeviç'in olumlu karşılamadığını kaydederek, ''Kampa zamanında katılmazsam beni takıma almayacağını, bana takımda ihtiyacı olmadığını, antrenör olduğu sürece de beni takıma almayacağını söyledi'' dedi. Tanjeviç, geçen hafta Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyamez ve Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ile yaptıkları toplantıda, yaz programını anlatarak ve Temmuz ayında sakatlığının tedavisi için ABD'ye gitmesi gerektiğini bildirdiğini kaydeden Hidayet, şunları söyledi:

TANJEVİÇ'LE TERS DÜŞTÜM

''Görevlendirilecek bir kişinin benimle birlikte gelerek tedavi sürecimi takip edebileceğini ve tedavim konusunda teknik heyeti bilgilendirebileceğini söyledim. Kabul edilmedi. Hocamız benden bir tarih vermemi istiyordu. Ben bu tarihi kesin olarak veremiyorum, çünkü tedavi sürecinin nasıl gelişeceğini bilmiyorum. 'Ne sizi ne de kendimi mahcup durumda bırakmak istemiyorum' dedim. Hocamız bana bunun prensiplerine ters düştüğünü söyledi. Yorgunluğumun ve sakatlıklarımın arttığını hissetmeye başladım. Hayatımda ilk defa bana karşı toleranslı davranmalarını istedim. Ayın 3'ünde gelmezsem milli takımda olamayacağımı söyledi. Aldığım cevap beni çok üzdü. Böyle bir haksızlığı hak etmediğimi düşünüyorum. Bana ihtiyacı olmadığını, milli takıma gelmememi söyledi. O antrenör olduğu sürece beni milli takım kadrosuna almayacağını söyledi. Bu konuda medyayı ve tüm Türk halkını bilgilendirmem gerekiyordu.''

TUTUMUNA ŞAŞIRDIM

Hidayet, Tanjeviç'in kendisine karşı sergilediği tutum karşısında şaşırdığını ve şokta olduğunu söyledi. Talebi karşısında beklemediği bir cevapaldığını belirten Hidayet, ''Onun yönetiminde hep örnek bir insan oldum. Neden böyle biraçıklama yaptı ve bana ters bir tepki gösterdi, anlam veremiyorum. Her zaman milli takıma faydalı olmak için kendimi hazırladım, hazırlayacağım da. Onun kararıdır, sorumluluğu ona aittir'' diye konuştu. Milli takımın bir milli dava olduğunu kaydeden Hidayet, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Bu zamana kadar hiç kaçmadım. Bundan sonra da kaçmayacağım. BunuTürk halkı bilir."

BENİ SORUMLU TUTMAYIN

Tedavisini tamamladıktan sonra verilecek görevden kaçmayacağını, durumuyla ilgili olarak da milli takım yetkililerini bilgilendireceğini kaydeden Hidayet, ''Kendimi en iyi şekilde hazırladığım zaman bunu milli takıma raporlar ve görüşmelerimle duyuracağım, ama hoca son noktayı kendisi koymuştur. Bundan sonra insanların beni sorumlu tutmalarını istemiyorum. İnşallah her şey en iyi şekilde düzelir'' diye konuştu.

14.06.2006


 

Türkler Almanya'yı tutuyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de yayınlanan ''B.Z'' gazetesi, Berlin'de yaşayan Türkler'in, Dünya Kupası finallerinden dolayı kendilerini daha önce hissetmedikleri kadar Alman olarak hisettiklerini yazdı.

Türkler'in, Alman Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda başarılı olmasını istediği ifade edilen haberde, Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde ve Berlin'in diğer bazı bölgelerinde Türkler'in arabalarına Alman bayrakları asmasının dikkat çektiği, Dünya Kupası'nın yabancılarla Almanları birleştirdiği belirtildi. Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, çeşitli kültülerden gelen vatandaşların Alman Milli Takımı'nı desteklemesine sevindiğini söyledi.

YILDIRAY'IN GÖRÜŞÜ

Hertha BSC Berlin takımında oynayan milli futbolcu Yıldıray Baştürk, Türkler'in uzun zamandır Almanya'da yaşadığına, çoğunun da Almanya'da doğduğuna işaret ederek, ''Tabii ki Türkler Alman Milli Takımını destekliyorlar. Ben de Almanya'dan yanayım'' dedi. Birlik 90/Yeşiller Partisi Federal Meclis Milletvekili Hans-Christian Ströbele de, yabancıların Almanya'yı benimsediklerini belirtti.

14.06.2006


 

Ahmet Dursun Şekerspor'da

İkinci Lig B Kategorisi takımlarından Etimesgut Şekerspor, Sergen Yalçın'ın ardından yine Beşiktaş'tan Ahmet Dursun'u renklerine bağladı.

KC Group'un İstanbul'daki ofisinde gerçekleşen imza töreninde Şekerspor Kulübü Başkanı Hızır Demir ve Ahmet Dursun hazır bulundu. Yıldız futbolcunun, Ankara ekibi ile 4 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı. Başkan Demir, Ahmet Yıldırım, Okan Buruk, Tamer Tuna ve Serkan Aykut ile de görüşme halinde olduklarını açıkladı.

14.06.2006


 

Hamza'ya 10 bin YTL ödül verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, grekoromende Avrupa Şampiyonu olan güreşçi Hamza Yerlikaya'ya 10 bin YTL'lik çek verdi.

Topbaş, sporu desteklediklerini, İkitelli'de 22 bin 500 kişilik, UEFA ve FIFA standartlarına uygun stat projesi hazırladıklarını, yakında da inşaatına başlanacağını söyledi. Hamza Yerlikaya da spora verdiği destekten dolayı belediye başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür ederken, bu desteklerle başarıya daha çok yaklaştıklarını söyledi.

14.06.2006


 

Dr. Sadık Ahmet adına turnuva

Bu yıl Almanya'nın Feuchtwangen şehrinde Feuchtwangen Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği'nin evsahipliğinde 12.si gerçekleşti.

Geleneksel Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Dr. Sadık Ahmet futbol turnuvasının galibi Bonn Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği'ni finalde penaltı atışlarıyla mağlup eden Lauf Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği oldu. Şampiyon Lauf Derneği'ne kupaları Dr. Sadık Ahmet'in oğlu Levent Sadık Ahmet ve ABTTF Gençlik ve Spor Sorumlusu Sebaytin Mümin tarafından verildi.

14.06.2006


 

Brezilya ve İngiltere taraftarını Yeşim giydiriyor

Nike'ın stratejik üretim ortağı olan Yeşim Tekstil'in, 2006 Dünya Kupası'nda oynayan Brezilya ve İngiltere Milli takımlarının taraftar formalarını hazırladığı bildirildi.

Bugüne kadar dünya genelinde birçok kulüp takımının taraftar formasını hazırlayan Yeşim'in, şimdi de Nike ile birlikte Dünya Kupası'na imza attığı belirtildi.

14.06.2006


 

Kayserispor'da Yordanov gönderiliyor

Yabancı futbolcu sayısı 7'ye ulaşan Kayserispor'da, teknik heyetin yönetime sunduğu raporda Yordanov'un gönderilmesini istediği belirtildi.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, günlerdir merakla beklenen raporunu yönetime sundu. Kayserispor, son transferlerin ardından federasyonun belirlediği 6 yabancı kontenjanını aşmıştı.

14.06.2006


 

İtalyan taraftarlar sokakta sabahladı

Almanya'nın Hannover kentinde oynanan İtalya Gana maçı sonrası sokaklara dökülen İtalyan taraftarlar, 2-0'lık galibiyetin sevincini yaşadılar.

Hannover sokaklarını adeta karnaval yerine çeviren fanatikler, maç sonrası kentte renkli görüntüler oluşturdu. Arabalarla şehir turu attıktan sonra kent merkezindeki Kröpcke meydanında buluşan İtalyan taraftarlar, sabahlara kadar dans ederek eğlendiler.

14.06.2006


 

Maradona'dan moral ziyareti

Arjantin Milli Takımı'nın efsane futbolcularından Diego Armando Maradona, milli takım kampını ziyaret ederek, 2006 Dünya Kupası grup maçlarına Fildişi Sahilleri galibiyeti ile başlayan milli oyuncuları tebrik etti.

Diego Armando Maradona, boşandığı eşi Claudia Villafane ve kızı Giannina ile birlikte Arjantin Milli Takımı'nın Nürnberg'teki kampını ziyaret etti. Maradona'nın, ziyaret sırasında 2006 Dünya Kupası grup maçlarına Fildişi Sahilleri galibiyeti ile başlayan milli oyuncuları tebrik ettiği ve moral verdiği belirtildi.

14.06.2006


 

Daum: Türkler yurtseverlikte fanatik

Fenerbahçe'den ayrılan teknik direktör Christoph Daum, yurtseverlik konusunda Almanya'daki gelişmelerin Türkiye'de olduğundan daha iyi olduğunu söyledi.

Christoph Daum, bu gece Alman özel televizyonu N24'te yayınlanacak olan ''Was Erlauben Strunz'' adlı sohbet programında yaptığı konuşmada, bir ülkeye gönül vermenin değişim için ilk adım olduğunu belirterek, ''Ben kendimi bu ülkeye ait hissediyorum. Yurtseverlik konusunda Almanya'daki gelişmler Türkiye'de olduğundan daha iyi. Almanya'da ulusal bilince çok eleştirel bakılıyor. Türkiye'de ise bu konuda hemen fanatik olunuyor'' dedi.

Türkiye'de bazı ''skandal oyunlar'' oynandığını ileri süren Daum, Türkiye'de bazı olaylar yaşadığını, bunun da kendisinin Türkiye'ye duyduğu güveni sarstığını söyledi. Almanya Milli Takımı Teknik Direktörlüğü için Jürgen Klinsmann'ın yerine kendisini potansiyel teknik direktör olarak görmediğini ifade eden Daum, kendisinin yerine Ottmar Hitzfeld'in gelebileceğini, bunun da çok iyi bir karar olacağını sözlerine ekledi.

14.06.2006


 

Ünlü kaleci Zenga Antep'e hoca oluyor

Süper Lige güçlü bir kadroyla girmenin hesaplarını yapan Gaziantepspor'da, yeni sezonda takımı İtalyanların ünlü eski kalecisi Walter Zenga çalıştıracak.

Kulüp başkan vekili ve futbol şube sorumlusu Bülent Mamatoğlu, sıkıntılı geçen bir sezonunun ardından iddialı ve güçlü bir takım yaratmak için ince eleyip sık dokuduklarını söyledi. Özellikle yurt dışında yaptıkları araştırmada, son olarak Kızılyıldız takımını çalıştıran İtalyan teknik adam Walter Zenga ile görüştüklerini ve her türlü konuda anlaşmaya vardıklarını söyledi. Transferleri yeni teknik direktörleri ile koordineli şekilde yürüttüklerini ifade eden Mamatoğlu, Zenga'nın ilerleyen günlerde Gaziantep'e gelerek tesislerde ve kentte incelemelerde bulunacağını, ardından sözleşme imzalayacağını kaydetti. Mamatoğlu, dış transferde şu ana kadar Fransa'dan Koafaro Diawara ile Bordeaux'tan Kodjo Afanou ile prensipte anlaştıklarını bildirdi. Bu arada, Diawara ile Afanou'nun teknik direktör Walter Zenga ile birlikte düzenlenecek törenle imza atacakları öğrenildi.

14.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004