Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yargı üzerine düşeni yaptı

AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, Şemdinli olayları davasında verilen kararla ilgili olarak, ‘’Yargı, üzerine düşeni yapmıştır’’ dedi.

Gündüz, AKP grup toplantısı öncesinde gazetecilerin davayla ilgili sorularına karşılık, ‘’Yargı, üzerine düşeni yapmıştır. Pek çok spekülasyona rağmen, eldeki ifadelere göre verdikleri bir karardır. Saygıyla karşılamak lâzım’’ dedi.

Olaylarla ilgili olarak TBMM’de kurulan ve çalışmalarını tamamlayan Şemdinli Olayları Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, mahkemenin eldeki delilleri değerlendirerek karara vardığını belirtti. Kararla ilgili yorum yapmayacağını ifade eden Sıvacıoğlu, ‘’Mahkeme kararı ile raporunuz örtüştü mü?’’ sorusu üzerine, bu tür konulara girmeyeceğini söyledi. Sıvacıoğlu, ‘’Bu karar, Şemdinli olaylarıyla ilgili iddianameyi hazırlayan savcının teyidi anlamına gelmiyor mu?’’ sorusuna, ‘’Onlar, Komisyonun görevleri dışındadır. Kuvvetler ayrılığı vardır. Başka bir kuvvetin görev alınan giren konularda yorum yapmam’’ karşılığını verdi.

“Karar sürpriz değil, normal”

Şemdinli Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, kararla ilgili olarak, ‘’Karar, bizim için sürpriz değil, normal bir karardır. Bunun ipuçlarını Komisyon Raporunda vermiştik. Deliller, bence bu sonuca götürüyordu. Artık Yargıtay süreci önemli’’ değerlendirmesinde bulundu. HSYK’nın, Savcı Ferhat Sarıkaya hakkında verdiği kararı bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini belirten Üstün, verilen kararın çok ağır olduğunu ifade etti. Üstün, ‘’Karara karşı Savcının itiraz hakkı var. Bu itiraz sürecinde kararı, makul bir seviyeye indirmelidirler’’ dedi.

Bir soru üzerine, böyle bir sonucu öngördüklerini ancak, yargı bağımsızlığı ilkesi nedeniyle bunu raporda açıklamadıklarını belirten Üstün, delillerin kendilerini bu yöne götürdüğünü söyledi. Üstün, ‘’39 yıl mevcut kanunlara göre verilmiştir. Ağır değil, normal bir karardır’’ diye konuştu. (aa)

/ ANKARA

21.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar: Millete güvenelim

  Gazetelere reklam yasağı yok

  Erdoğan: Kıbrıs’ta 11adım öndeyiz

  Şemdinli çetesi üç kişiden ibaret değil

  Yargı üzerine düşeni yaptı

  TMK tasarısına ortak tepki

  Yasak, AB yolundaki Türkiye’ye yakışmadı

  Gürüz eskisi gibi

  Reformlar, başörtüsü yasağına işlemiyor

  İsrail, devlet terörü uyguluyor

  Öğrenci yurtları turizmin hizmetinde

  İnternetsiz okul kalmayacak

  Sünnet, uzmanı tarafından yapılmalı

  Köylü çocuklara taşımalı bilgisayar eğitimi

  Güneşten yararlanamıyoruz

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004