Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Kıbrıs’ta 11adım öndeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs’ta siyasî çözümün AB zemininde değil, BM zemininde olacağını belirterek, “Şu anda biz daha güçlüyüz. Ne demiştik; ‘Bir adım öndeyiz.’ Şimdi 11 adım öndeyiz. Çünkü yeni paketimizde 10 tane daha çözüm önerisi var. Onların atması gereken adımlar var. Onlar bu adımları atacak ki o zaman bu iş sür'atle çözüme kavuşsun” dedi.

Hükümeti eleştirirken demokrasiye

muhalefet etmeyin

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP iktidarının Türkiye’ye vaat ettiği adalet ve kalkınma çizgisi üzerinde yürüyüşünü kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi. Bu kararlı yürüyüşün kısa zamanda Türkiye’ye neler kazandırdığını herkesin gördüğünü belirten Erdoğan, ‘’Bizim için aslolan iş yapmaktır, lâf üretmek değil. Siyaseti iş değil de lâf üretmek olarak düşünenler bizim iktidarımızda fazlasıyla açığa, defatle açığa çıkmıştır” diye konuştu. Başbakan Erdoğan, demokrasinin olmazsa olmaz gereklerinden birinin demokratik muhalefet olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Ama muhalefet de ancak demokrasi içerisinde var olabileceğini bilmeli, bindiği dalı kesmemeye çalışmalı diyoruz. Siyaset kurumun zayıflatan, siyaset alanını daraltan tartışmalardan hepimiz özenle kaçınmak durumundayız. AK Parti iktidarı olarak biz her zaman şu uyarıda bulunduk. Hükümete muhalefet edeyim diye Türkiye’ye muhalefet etmeyin. Hükümete muhalefet edeyim diye demokrasiye, Cumhuriyete, hukuka, güvene, istikrara muhalefet etmeyin. İktidara muhalefet edeyim diye parlamenter sistemi, hukuk devleti ilkelerini zaafa uğratma çabalarına girmeyin. Bundan Türkiye olarak hep birlikte zarar görürüz.Bunu bilmemiz lazım. Artık Türkiye’de bazı meseleleri partiler üstü tutmayı öğrenmek zorundayız. Kişisel menfaatlerimizi, parti menfaatlerimizi bu milletin, bu memleketin ali menfaatlerinin önüne getiremeyiz, getirmemeliyiz. Siyasetin esas zemini ahlaktır. Ahlaki zemini zayıf olan siyasetten Türkiye çok çekti.

/ ANKARA

21.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar: Millete güvenelim

  Gazetelere reklam yasağı yok

  Erdoğan: Kıbrıs’ta 11adım öndeyiz

  Şemdinli çetesi üç kişiden ibaret değil

  Yargı üzerine düşeni yaptı

  TMK tasarısına ortak tepki

  Yasak, AB yolundaki Türkiye’ye yakışmadı

  Gürüz eskisi gibi

  Reformlar, başörtüsü yasağına işlemiyor

  İsrail, devlet terörü uyguluyor

  Öğrenci yurtları turizmin hizmetinde

  İnternetsiz okul kalmayacak

  Sünnet, uzmanı tarafından yapılmalı

  Köylü çocuklara taşımalı bilgisayar eğitimi

  Güneşten yararlanamıyoruz

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004