Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avrupalılar Bush’u ‘idam’ etti

ABD Başkanı George W. Bush’un da katıldığı, AB-ABD zirvesi AB dönem başkanı Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Bush karşıtı gösteriyle başladı.

Ellerinde, ‘’Büyük katil’’, ‘’Bush evine dön’’, ‘’Ben terörist değilim, beni de vur’’ pankartları taşıyan bin kadar öğrenci, Westbahnhof tren istasyonunda başlayan gösterilerini zirvenin yapıldığı tarihi Hofburg Sarayına yürüyerek sürdürdü. Hofburg Sarayına 500 metre yaklaşmalarına izin verilen gösterici öğrenciler, Bush’un bir kuklasını sembolik olarak idam ettiler.

Polis yetkilileri, değişik siyasal parti ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği büyük gösterinin akşam saatlerinde yapılacağını ve gösteriye 10 bin kişinin katılmasının tahmin edildiğini bildirdiler. Bush karşıtı büyük gösteriye katılanların da zirvenin yapıldığı Hofburg Sarayına yaklaştırılmaması için önlem alan polis, sarayın girişindeki surlarda sabah saatlerinden itibaren barikatlar oluşturdu. Hofburg Sarayının girişindeki surlarda oluşturulan güvenlik barikatında, Avusturya polisiyle Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) elemanlarının görev yaptığı gözlendi.

Zirvenin gündeminde, ABD’nin Küba’daki Guantanamo kampının kapatılması, Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) sorgu uçaklarının Avrupa hava sahasını kullanarak, terör zanlılarını sorgulaması konularının ilk sırada bulunduğu bildirildi.

AB kaynakları, Birlik üyesi ülkelerin ABD’ye vizesiz seyahat etmeleri için sürdürülen girişimlerin de zirve sırasında tekrar gündeme getirileceğini belirttiler. AB’nin birlik üyesi ülke vatandaşlarının ABD’ye vizesiz seyahat etmesini talep etmesine karşın Amerikan yönetimi, ‘’Birlik üyesi ülkelerde biyometrik pasaport uygulanmasını’’ şart koşuyor. Avusturya’nın dönem başkanlığında başlayan ‘’biyometrik pasaport uygulamasının’’ son aşamaya geldiğini belirten AB kaynakları, Avusturya’nın yeni pasaport uygulamasını bu ay başlattığını, birlik üyesi diğer ülkelerde de en geç 2009 yılı sonuna kadar ‘’biyometrik pasaport uygulanmasının tamamlanacağını’’ belirttiler.

/ VİYANA

22.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu’dan ve Batı’dan aynı uyarı

  Rehn: Cemaatler özgür değil

  İKÖ'den KKTC'ye destek: Ambargolar kalksın

  Avrupalılar Bush’u ‘idam’ etti

  Afganistan’da Taliban sansürü

  Saddam’ın avukatı öldürüldü

  Liderler görüşecek

  ABD: Kıbrıs’ta çözümün çerçevesi Annan Planı

  ‘Maliki ABD’nin çekilmesini isteyebilir’

  İngiliz komutan: Taliban tahminimizden büyük

  Robert Zoellick istifa etti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004