Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyonun sebebi bankalar

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, enflasyonun en büyük tetikçisinin piyasalarda vadeli yapılan satışlar olduğunu söyledi. Satıcı, enflasyona; faizlerin artması ve tüketici üzerinden iş yapma alışkanlığına dönmüş bir bankacılık sisteminin yolaçtığını belirtti.

Cihan’ın sorularını cevaplandıran Oğuz Satıcı, enflasyonun en büyük tetikçisinin piyasalarda vadeli yapılan satışlar olduğuna işaret ederek, son tüketiciye perakendede kredi kartları yoluyla taksitlendirmeler yoluyla uzun aylık vadeler teklif edildiğini, fiyatlar içine de bu vade farkının mutlaka yerleştirildiğini ifade etti. Bunun da getirdiği maliyet ile enflasyona sebep olduğunu ifade eden Satıcı, “Faizlerin artması ve tüketici üzerinden iş yapma alışkanlığına dönmüş bir bankacılık sistemi asıl enflasyonun tütikleyicisidir” dedi.

Piyasalarda enflasyona yönelik bir sıkıntı varsa bunun sebebinin bankacılık sesteminin uyguladığı bu tüketiciyi kredilendirme metodu olduğunu savunan TİM Başkanı Satıcı, “Neticede kredi kartları ile satış yapılabilir ama peşin fiyatlarının mutlaka olması gerekir. Ürün fiyatlarının içerisine ayların maliyetlerini yerleştirip, vatandaştan ürünün fiyatı gibi almaya çalışırsanız; bu hem haksızlık, hem adaletsizlik olur. Bunları birbirinden ayırmaka lazım” diye konuştu.

/ GİRESUN

22.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyonun sebebi bankalar

  Erken seçim güven getirir

  Memurlar zam müjdesi bekliyor

  Hakime yüzde 44,7 zam

  Emeklilik yaşı mahkemelik

  Kurumlar vergisi yüzde 20’ye indi

  Çalışanlar arasında ayrımcılık yok

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004