Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Erken seçim güven getirir

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu (GİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Tanrısever, ‘’Erken seçim, yeniden güven ortamı oluşturacak bir unsurdur. 2007’nin baharında erken seçim yapılması iyi olur’’ dedi.

Tanrısever, hükümetin erken seçime gitmesi gerektiğini savunarak, ‘’Şu anda birçok koldan hükümete karşı eleştiri yağıyor. Seçimle birlikte herkes eteğindeki taşları dökecektir ve ortalık durulacaktır. Tekrar o zaman herkes işine gücüne bakacaktır. 2007’nin baharında erken seçim yapılması iyi olur’’ diye konuştu.

Bugünkü döviz kurunun iş dünyasının beklediği kur seviyesi olduğunu ama en büyük sıkıntıyı ani yükselişte yaşadıklarını kaydeden Tanrısever, bunun piyasayı belirsizlik ortamına soktuğunu söyledi. “Tek beklentimiz döviz kuru aralığının belli olması’’ diyen GİAF Başkanı Tanrısever, döviz kurunun yükselmesinin cari açığın kapanması ve ihracatçıların rekabet gücü açısından çok büyük artılar getireceğini vurguladı.

Ekonomide bir kriz beklemediklerini de ifade eder Tanrısever, ekonomide en önemli sorunun istihdam olduğunu ifade ederken, ‘’Ekonominin üzerindeki istihdam yükü azaltılırsa her şeyin daha güllük gülistanlık olacağını zannediyorum. İşsizlik ancak yatırımla azaltılır. Hükümetin yatırımı teşvik edecek tedbirleri çok acil açıklaması lazım’’ diye konuştu.

AB tam üyeliğinin en önemli hedefimiz olması gerektiğini kaydeden Selçuk Tanrısever, Türkiye’nin AB yolunda yapacağı reformlarla ileri ülkeler seviyesine geleceğini vurguladı. Tanrısever, ‘’Türkiye birkaç stratejik konuyu çözebilirse AB’ye beklediğimizden daha önce üye olabiliriz’’ şeklinde konuştu.

/ GAZİANTEP

22.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyonun sebebi bankalar

  Erken seçim güven getirir

  Memurlar zam müjdesi bekliyor

  Hakime yüzde 44,7 zam

  Emeklilik yaşı mahkemelik

  Kurumlar vergisi yüzde 20’ye indi

  Çalışanlar arasında ayrımcılık yok

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004