Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yasadaki geriye gidiş durdurulsun

Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler Sendikası, Yayıncılar Birliği, Kitap Çevirmenleri Birliği, Uluslararası Yazarlar Birliği Türkiye Merkezi, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Kitap Çevirmenleri Meslek Birliği temsilcileri, TMK tasarısının gazeteciler, yayıncılar, yazarlar, çevirmenler, eser sahipleri ve basın kuruluşlarının demokratik haklarını elinden alabilecek şekilde hazırlandığını belirterek yasadaki geriye gidişin durdurulmasınını ve tasarıdan vazgeçilmesini istediler.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB), Kitap Çevirmenleri Birliği ve Uluslararası Yazarları Birliği (PEN) Türkiye Merkezi, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve Kitap Çevirmenleri Meslek Birliği bugün (20 Haziran) TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda ortaklaşa “Terörle Mücadele Kanunu (TMY) Tasarısı’nın basın yayın özgürlüğüne etkileri” konulu toplantı düzenledi.

TGC hukuk danışmanı Fikret İlkiz’in hazırladığı rapordan yola çıkan gazeteci ve yayıncı kuruluşları TMK’de değişiklik öngören tasarının gazeteciler, yayıncılar, yazarlar, çevirmenler, eser sahipleri ve basın kuruluşlarının demokratik haklarını elinden alabilecek şekilde hazırlandığını ifade edip yasadaki geriye gidişin durdurulmasını, tasarıdan vazgeçilmesini talep ettiler.

“TMY’nin bazı maddelerinin değiştirilmesi tasarısının basın yayın özgürlüğüne etkileri” başlıklı toplantıda sözcü olarak TGC Başkanı Orhan Erinç, TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, TYB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tüzüner, PEN Türkiye Merkezi’nden Müge Sökmen, TYS Başkanı Enver Ercan, ve Kitap Çevirmenleri Meslek Birliği’nden Tuncay Birkan hazır bulundu.

Toplantıda dile getirilen taleplere destek vermek için Düşünce Suçuna Karşı Girişim’ den Şanar Yurdatapan, Yayıncı Ragıp Zarakolu, yazar Murathan Mungan, Tutuklu Gazeteciler Dayanışma Platformu sözcüsü Necati Abay, TMY Karşıtı Üniversiteliler adına Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fadime Gök ve Uluslararası PEN’den Eugene Schoulgin de toplantıyı izledi.

Basın metnini okuyan TGS Genel Başkanı İpekçi, “TMY’de değişiklik öngören tasarı temel hak ve özgürlükleri sınırlandırıyor” dedi.

Toplantıda söz alan TGC Başkanı Erinç, Genel Kurul’dan Cumhurbaşkanlığı’na kadar tasarının ele alınacağı her aşamada kaygılarını, tepkilerini ve uyarılarını sürdüreceklerini ve tasarının iptali için umutlu olduklarını belirtti. Erinç, muhalefet partisi de dahil siyasilerin “Yargılanmalar başlasın, sonra ele alırız” mantığıyla yaklaştığını söyledi ve “Önemli olan yargılanıp beraat etmek değil hiç yargılanmamak” dedi. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Türkiye Masası Sorumlusu Jonathan Sugden, tasarının çok önemli bir geri adım olduğuna işaret etti.

Yurdatapan: Bu tasarı herkesi etkileyecek

Şanar Yurdatapan, aslında tasarının incelenmeye gerek olmadığını, ana hatlarıyla bile ifade özgürlüğüne engel olduğunu söyledi. Yurdatapan TMY karşıtlarının ulaşabileceği tüm mercilerde tepkilerini göstermesi gerektiğini ve bir milletvekiline gönderilen SMS’in bile önemli olacağını ifade etti.

Yurdatapan, “Tasarının her kesimi etkileyecek kapsamda olması bir anlamda bizlerin şansı. Bütün farklı kesimler yan yana durarak karşı çıkabilirler. Bu tasarı hiç kimsenin işine yaramaz” dedi.

/ İSTANBUL

22.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Abdülmecid Nursî: Üstadın naaşı Isparta'da

  Yasadaki geriye gidiş durdurulsun

  Erdoğan: Milliyetçiliğimi kimseyle paylaşmam

  Çiçek: Tasarı devletin isteği ile hazırlandı

  Yüce Divan’dan yarın karar çıkması bekleniyor

  Seferi Yılmaz tutuklandı

  Recep Akdağ’dan ‘Yeşil Kart’ açıklaması

  Arınç, Bulgaristan’da

  AKP, kampa giriyor

  Karekin’den Bartholomeos’a ziyaret

  NATO’ya Ermenistan şikâyeti

  Savaşın olmadığı tarihe yolculuk

  Vakıf üniversiteleri ücretlerini açıkladı

  Yabancı öğrenciler törenle uğurlandı

  İş adamından eğitime destek

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004