Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çiçek: Tasarı devletin isteği ile hazırlandı

Adalet Komisyonunda TMK'ya yönelik eleştirileri cevaplayan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, “Devlet kamu düzenini sağlamak adına kendini savunur. İhtiyaç olursa günlük veya asırlık tedbirleri alır. Tasarı terörle mücadele eden kurumların isteği ile hazırlanmıştır” dedi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ‘’Türkiye’de irticai bir kısım faaliyetler geçmişte olmuştur, bugün vardır, yarın da olabilir’’ dedi.

Çiçek, Terörle Mücadele Kanunu’nda (TMK) değişiklik öngören kanun tasarısının görüşmelerinde, milletvekillerinin eleştirilerini cevapladı. Çiçek, ‘’yüz kızartıcı’’, ‘’hortumcu’’ gibi bazı suçların tanımlanmadığını belirterek, şöyle devam etti:’’Hukuki düzenleme yapıyorsak, kişi hak ve özgürlükleri açısından yersiz suçlamalara, bölünmelere, parçalanmalara, kavgalara, gerginliklere sebebiyet vermemek için olabildiğince kavramları tarif etmemiz lazım.’’

Dünyada terörün tanımı konusunda bir ittifakın söz konusu olmadığını anlatan Çiçek, bu ittifak olmadığı için her ülkenin kendi şartlarına göre tanım yaptığını söyledi. Çiçek, ‘’Bizim terörist dediğimiz Fehriye Erdal’ı filancalar iade etmiyor. ‘Bizde anayasayı değiştirme suçu yok’ diyorlar’’ şeklinde konuştu. Hükümet ve CHP’nin Meclis tatile girmeden çıkarmak için anlaştıkları TMK tasarısının Adalet Komisyonu’ndaki görüşmelerine irtica tartışması damgasını vurdu. CHP’li üyelerin irtica söylemleri AKP’li üyelerin tepkisine neden oldu.

AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın TMK tasarısının derhal çıkarılmasını istediğini ancak milletvekillerinin tasarıyı beğenmediğine dikkat çekti. CHP’li milletvekillerinin konuşmalarında MGSB’ye atıf yaparak irticaya yönelik konuşmalarına tepki gösteren Kutlu, “Kanunlarda bölücü ve irticai diye ayrım yapılmıyor. Kanunda terör diye geçiyor. Çocukluğumdan beri bu tür irtica söylemlerini duyarım. Bana göre irtica, kafalarda hayali olarak bulunan fobi haline gelmiş bir düşüncedir” dedi.

Kemal BENEK / ANKARA

22.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Abdülmecid Nursî: Üstadın naaşı Isparta'da

  Yasadaki geriye gidiş durdurulsun

  Erdoğan: Milliyetçiliğimi kimseyle paylaşmam

  Çiçek: Tasarı devletin isteği ile hazırlandı

  Yüce Divan’dan yarın karar çıkması bekleniyor

  Seferi Yılmaz tutuklandı

  Recep Akdağ’dan ‘Yeşil Kart’ açıklaması

  Arınç, Bulgaristan’da

  AKP, kampa giriyor

  Karekin’den Bartholomeos’a ziyaret

  NATO’ya Ermenistan şikâyeti

  Savaşın olmadığı tarihe yolculuk

  Vakıf üniversiteleri ücretlerini açıkladı

  Yabancı öğrenciler törenle uğurlandı

  İş adamından eğitime destek

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004