Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Bu misyon kaybolmaz

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, demokrat misyonun 60 yıldır devam ettiğini belirterek, “Bu misyon, iman, inanç kaybolmaz, Türkiye’nin her zaman teminat akçesi gibi yerinde durması gereken, tütmesi gereken bir ocaktı burası.” dedi.

Mehmet Ağar, partisinin Adana il teşkilatınca Seyhan Otel’de düzenlenen ‘’birlik ve beraberlik yemeği’’nde, DYP’nin misyonu ve siyasal yaşamından kesitler anlatarak, hükümeti eleştirdi. 3 Kasım’da ilk defa millet eliyle meclis dışında kalmanın acısını hissettiklerini, genel kongre sonrası göreve getirildiğini belirten Ağar, 14-15 Aralık sonrası yollara düştüklerinde, “Bu hükümet, bu iktidar 3-4 dönem kalır. Sen de gider gelir böyle zor işleri alırsın, bu sefer yanlış yaptın” diyenler olduğunu söyledi. Ağar, şöyle konuştu:

“Onlar ne beni tanıyorlardı, ne bu demokratik misyonun 60 yıldan devam eden davasından haberdardı. Onlar siyasetin bozulmasında, dejenerasyonunda, ondan bir takım kötü huylar kapmış insanlar. Siyaseti sadece nemalanma, güç sahibi olma, iktidar kapılarında, iktidar eşiklerinde yer tutma olduğunu zannediyorlardı. Bizim onlara dediğimiz bir şey vardı, bu misyonun kurucuları, bugünün şartlarında demir asa ve demir çarıkla yollardaydılar. Bu misyon, iman, inanç kaybolmaz, Türkiye’nin her zaman teminat akçesi gibi yerinde durması gereken, tütmesi gereken bir ocaktı burası. Çünkü, bu ocağın temelinde haksızlığa direniş, zulme başkaldırış, demokratik hakları, baskılara karşı ‘yeter söz milletindir’ diyebilen, bugüne kadar dünya demokrasilerinde bu kadar güzel ifade edilmemiş bir demokratik isyanın, başkaldırışın, haysiyetli duruşu vardı. Bunda nasibi olmayanlar anlayamazdı.” AKP’nin Türkiye’nin hiçbir sorununun altından kalkamayacağının 3.5 yıl sonra ortaya çıktığını savunan Ağar, ‘’Hesap sormaya geldik diyenler hesap sorulacak duruma düştüler” diye konuştu.

/ ADANA

23.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Memurun beklediği af nihayet çıktı, ama...

  MGSB ilk kez yargılanıyor

  İşkencelerin faturası millete

  TMK tasarısı MGK öncesi komisyondan geçti

  Ağar: Bu misyon kaybolmaz

  Arınç: Türkiye, AB sürecinde kararlı

  Baykal’dan muhalefete sansür

  İran taviz verse 70’li yıllara dönülür

  Talat: AB hatasını anlıyor

  Şemdinli örtbas edilmesin

  ‘Akıllı ajanda’ ile demokrasi dersi

  Şemdinli dâvâsı kararına itiraz

  Sınır kapılarında gurbetçiye hazırlık

  ‘Risâle-i Nur ve talebeleri beni çok etkiledi’

  Dudullu trafiği nefes alacak

  Kapkaççılar 8 aylık hamile kadını sürükledi

  Pertevniyalliler buluştu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004