Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kupada Avrupa üstünlüğü

Dünya Kupasında bir üst tura çıkan 16 takımdan 10'u Avrupalı. Amerika kıtasından 4 takım 2. tura çıkarken, Afrika'dan 1 takım ve Avustralya gruplarından çıkmayı başardı.

Dünya Kupasında grup maçları Cuma akşamı tamamlanırken, grup mücadelerinden bir üst tura çıkan takımlardan 10'u Avrupalı, 4'ü Amerika kıtasından, 1'i Afrika'dan ve diğeri ise Avustralya oldu. Dünya futboluna yön veren Avrupa'nın milli takımları, bu turnuvadada başarıları ile göz doldururken, kupaya katılan 14 Avrupa takımından sadece 4'ü ilk turda elendi.

Polonya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan Karadağ ve Hırvatistan grup maçları sonunda başarılı olamayarak evlerine dönmek zorunda kaldılar. Evsahibi Almanya, Portekiz, İspanya ve Brezilya grup maçlarında aldıkları 3 galibiyetle ilk turun en başarılı takımları olurken, Kosta Rika, Sırbistan Karadağ ve Togo galibiyet yüzü görmeden kupaya veda ettiler.

İlk tur maçlarının bir diğer dikkat çeken özelliği ise Güney Kore ve Japonya'da düzenlenen bir önceki Dünya Kupasında başarılı olan Güney Kore, ABD gibi takımların ilk turda aldığı başarısız sonuçlardı. Güney Amerika'dan kupaya katılan futbol devleri Brezilya ve Arjantin kupanın favorileri arasında olduklarını ilk maçlar sonunda göterirken, Meksika zor da olsa ikinci tura çıktı. Kupanın sürpriz takımı olan Ekvador ise (A) Grubunda elde ettiği 2 galibiyetle16 takım arasına adını yazdırdı.(E) Grubunda oynayan Gana dışında başarılı olamayan Afrika takımlarından Togo, Tunus, Fildişi Sahilleri ve Angola elenmekten kurtulamadı.

25.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî Takıma müjde

  Kongrede Şen gerginliği

  Kupada Avrupa üstünlüğü

  Serkan: İspanya'da başardım

  "Yılın Golü" Karan'dan

  "Medya Futbol Cup"Ankara'da başlıyor

  Grekocular 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz aldı

  Gazi Koşusu start alıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004