Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dalgalanmalar uykumuzu kaçırıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönem ekonomide yaşanan dalgalanmaları değerlendirirken, ‘’Biz dünyada oluşan küresel dalgalanmalara asla seyirci değiliz. Bu, sabahlara kadar bizim uykularımızı kaçıran olaylar’’ dedi. Başbakan Erdoğan, Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) Sheraton Oteli’nde düzenlenen 2005 Başarı Ödülleri törenine katıldı.

Erdoğan, sanayicinin istihdama katkı sağladığını, ürettiğini, dünya pazarlarına sunduğunu belirterek, sanayicileri kutladı. Verginin önemine değinen Başbakan Erdoğan, birilerinin kaçtığını, kendilerinin de kovaladığını ifade etti. Erdoğan, ‘’Kaçma ve kovalama olmasın, bu benim görevim diyerek herkes ödemesi gereken vergiyi ödesin’’ diye konuştu.

Petrol gibi bir zenginliği olmayan ülke için verginin son derece önemli olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, bugün ödül alacak sanayicileri de ‘’kaçmayanlar’’ diye nitelendirdi. Siyaset, ekonomi ve dış politikadaki belirsizliklerin istikrarsızlığa yol açacağını anlatan Erdoğan, bu istikrarsızlığın giderilmesiyle 3 Kasımdan sonra Türkiye’de ekonomik anlamda önemli gelişmeler yaşandığını kaydetti. Türkiye’nin artık uluslar arası diplomaside merkez haline geldiğini dile getiren Erdoğan, bu diplomatik hareketliliğin de ekonomik ilişkilere olumlu yansıdığını ifade etti. Bugün Türkiye’de özel sektör odaklı büyümenin söz konusu olduğunu, vergi toplamada artış kaydedildiğini anlatan Erdoğan, hükümet olarak üstlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini belirtti. Vergi reformuna da değinen Erdoğan, vergide pek çok kalemi sildiklerini söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bu kısa bir yolculuk değil. Bir anda kalkıp da bir hedefi yapamazsınız, hepsini birden yapamayız. Hepsini birden yaptığınız zaman bu ülke ekonomisi nereye gider? Az önce benden önceki konuşmacılar son dalgalanmayla ilgili bazı sözler söyledi. Bu da ülkemizin bir gerçeğidir. Örneğin proaktif dalgalanmalar oluyor. Acaba şöyle yapmış olsaydık olumsuz bir etki olsaydı ne denilecekti. Bunların hepsi suya yazı yazmak gibi bir şey. Şu anda bu istişarelerle, görüşmelerle şahsım başta olmak üzere bakanlarımızın hepsiyle sürekli bir araya gelmek suretiyle, Merkez Bankamızın bütün ekipleriyle toplanmak suretiyle bunun değerlendirmelerini yapıyoruz. Uluslar arası piyasalarla bunun görüşmelerini yapıyoruz ve ona göre ne yaparız, ne yapılabilir, hep bunlar ölçülerek adımlar atılıyor. Hükümet olarak üzerimize düşen görevi yaptık, Merkez Bankası üzerine düşeni yaptı. Bundan sonraki süreçte de bu hassasiyetlerimiz devam edecektir. Yani biz dünyada oluşan küresel dalgalanmalara asla seyirci değiliz. Bu, sabahlara kadar bizim uykularımızı kaçıran olaylar. Evvel Allah gemi sağlam ellerdedir. Mürettebat da işine sahiptir. Onun için de gemi Evvel Allah su almıyor.’’

/ ANKARA

07.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dalgalanmalar uykumuzu kaçırıyor

  Turizmde KDV inmiyor

  Türk KOBİ’leri Amerika’ya açılıyor

  Petrol ithal maliyeti geriledi

  Oğuz Satıcı yeniden TİM Başkanı

  Selzedenin prim borcuna erteleme

  THY, 16 uçağı teslim aldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004