Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Turizmde KDV inmiyor

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, şu anda herhangi bir sektörde ya da alanda KDV indirimine ilişkin bir çalışma olmadığını açıkladı.

NTV’nin haberine göre, Abdüllatif Şener, son bir ayda offshore’dan mevduata dönen 11 bin 314 offshorezedeye yaklaşık 543 milyon 605 bin YTL ödeme yapılacağını söyledi. Şener, Cumhurbaşkanı Sezer’in kararnameyi onaylamasının ardından, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun ödeme ile ilgili işlemleri başlatacağını duyurdu. Şener, bugüne kadar İmar Bankası mudilerine 15 etap halinde 8 milyar 79 milyon YTL kaynak aktarıldığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Şener, turizm sektöründe KDV’nin yüzde 8’e indirilmesiyle ilgili şu an için bir çalışma olmadığını ancak, bütçe yapılırken gelir-gider dengesi göz önüne alınarak bazı düzenlemeler yapılabileceğini kaydetti. Şener daha önce de yaptığı açıklamalarda sektörel bazda KDV indirimi konusunun 2007 bütçesinde yer alabileceğini söylemişti.

‘FDF HEDEFİ AŞABİLİR’

2006 yılında faiz dışı fazlanın yüzde 6.5’i aşma ihtimali olduğunu da kaydeden Şener, borsa operasyonuyla ilgili ise “Denetim mekanizması cezalar bellidir, önemli olan sistemin sağlıklı işletilmesi. bu kararlılık da bizde var” dedi.

/ ANKARA

07.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dalgalanmalar uykumuzu kaçırıyor

  Turizmde KDV inmiyor

  Türk KOBİ’leri Amerika’ya açılıyor

  Petrol ithal maliyeti geriledi

  Oğuz Satıcı yeniden TİM Başkanı

  Selzedenin prim borcuna erteleme

  THY, 16 uçağı teslim aldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004