Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Diyanet yeniden yapılanmalı

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, 1924 yılının şartlarında kurulan Diyanet İşleri Başkanlığının, bugünün şartlarına uygun olarak yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Yıldız, Diyanet-Sen Kayseri Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 1924 yılının şartlarında kurulan Diyanet İşleri Başkanlığının, bugünün şartlarına uygun olarak yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığının birçok konuda halkın bile gerisinde kaldığını savunan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Diyanet, her konuda halkın önünde olmalıdırki halkı bilinçlendirip, aydınlatmalıdır. Bugün birçok televizyonumuz bu konuda programlar yaparak Diyanetin eksikliğini tamamlıyor. Ancak ‘Diyanet TV’ bir an önce kurulmalı ve buradan halkımıza dini eğitim verilmelidir. Çünkü, yapılan araştırmalarda, Diyanetin insanları aydınlatamadığını düşünenlerin sayısı yüzde 73’leri bulmuştur.’’ Türk Ceza Kanunu’nun 219. maddesinde hükümetin icraatlarını eleştiren din görevlilerine 3 yıl hapis cezası öngörüldüğünü ifade eden Yıldız, camide siyaset yapılmasına karşı olduklarını, ancak siyasi ortamlarda bir doktor ve öğretmen gibi fikirlerini dile getirmek istediklerini kaydetti. Kuran kurslarına yaş sınırlaması getirilmesini eleştiren Yıldız, hiçbir ülkede ibadethaneye gitme konusunda yaş sınırı olmadığını ifade etti. Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Gidin Almanya’ya, Fransa’ya böyle bir uygulama ile karşılaşamazsınız. Bir insanın dini ile ilgili bilgileri öğrenmesini engellemek, ayıptır, günahtır. Din ve vicdan özgürlüğü Anayasa’da açıkça belirtilmektedir. Ama, belirtmek yetmiyor, çocuklarımızın dinlerini öğrenmeleri engellenmemelidir.’’

CHP’Lİ VEKİLİN KORKUSU

CHP İstanbul Milletvekili Halil Akyüz de Anayasa’ya göre Diyanet kadrolarının siyaset yapmaması gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi: ‘’Bu doğrudur ama hiç siyaset yapmayacak anlamına gelmez. Şimdi ben size siyaset yapın diyeceğim ama bizim aleyhimize yapacaksınız diye korkuyorum. Eğer aleyhimizde olmayacaksa siyaset yapın’’ Diyanet-Sen Kayseri Şubesi’nin üye sayısını soran ve 600 olduğunu öğrenen Akyüz, ‘’Siz isterseniz bir partinin ocağını yakarsınız. İsterseniz bir partiyi Kayseri’de iktidara getirirsiniz. Ama, 50 senedir bizim ocağımızı yıkıyorsunuz. Bu sefer yapmayın’’ dedi.

/ KAYSERİ

10.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyanet yeniden yapılanmalı

  Yapılacak çok şey var

  Ayrımcılık yaparak güçlü Türkiye olunmaz

  ABD ile nükleer ortağız

  İnsanlık suçu işleniyor

  Seçmen erken seçim istemiyor

  Arın, Rusya yolcusu

  OKS sonuçları açıklanıyor

  ‘Manüpilasyon’a 5 tutuklama

  AB’nin geleceği Türk genci

  Ölüm, memleket yolunda yakaladı

  Siverek’e 2 yılda 25 okul yapıldı

  Kolejli öğrenciden örnek davranış

  Manisa’da namaz coşkusu

  Aliyev, tatil için Antalya’da

  Toplu sünnetlere dikkat

  Yazın gıda zehirlenmesi artıyor

  Avrupa’nın en kirli şehirleri İtalya’da

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004