Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB’nin geleceği Türk genci

Türkiye’deki gençleri çok önemsediklerini belirten UNICEF Başkan Yardımcısı Kul Gautam, “Çünkü Avrupa’da en fazla genç nüfusa sahip olan ülke Türkiye. Sizler gelecekteki AB nüfusunu oluşturacaksınız” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve UNICEF Başkan Yardımcısı Kul Gautam 81 ili temsilen İstanbul’a gelen Türkiye Çocuk İletişim Ağı temsilcilerinin çocuk haklarına dair sorularını cevapladı. Gençlerin fikirlerini dile getirmeleri ve sorunlarını büyüklere ulaştırmalarının son derece önemli olduğunu ifade eden Gautam, Türkiye Çocuk İletişim Ağı’nı oluşturan gençlerin geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan çocukların korunmasına dair genelgenin takipçisi olmalarını istedi.

Gençlerden parlak fikirler çıkıyor

Sözlerine yetişkinlerin toplantılarına gençlerin katılmasının önemiyle başlayan Gautam, katılımını sağladıkları ilk uluslar arası toplantının 2002 yılında gerçekleştirilen BM Genel Kurulu Özel Oturumu olduğunu ifade etti. Gautam, “Toplantının sonunda herkes bu durumdan memnun kaldı. Yetişkinlerin günlerce, aylarca müzakere ederek hazırlayabildikleri nihaî deklarasyonu gençler iki günde net, açık, başarılı bir belge ortaya koymayı başardılar. İster yerel ölçekli ister uluslar arası toplantılara ne zaman gençleri davet etsek son derece güzel ve parlak neticeler ortaya çıkıyor” dedi. UNICEF olarak Türkiye’deki gençleri çok önemsediklerini belirten Gautam, “Çünkü Avrupada en fazla genç nüfusa sahip olan ülke Türkiye. Sizler gelecekteki AB nüfusunu oluşturacaksınız. Yapmamız gereken sizlerin iyi eğitimli ve katılımcı bireyler olmanızı sağlamaktır” şeklinde konuştu. Gautam: Barış eğitimi olsun BM ve UNICEF olarak savaş ortamından çocukları korumak için tarafları biraraya getirmeye, diyalog içinde tutmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Gautam, Sudan, Sierra Leone, Sri Lanka gibi çatışma bölgelerindeki çocuk askerleri ordudan çıkararak meslekî eğitimlerle kurtarabildiklerini anlattı. Gautam, bazı savaş ortamlarında da çocuklara gerekli sağlık yardımlarını ulaştırabilmek için kısa süreli ateşkesler sağlayabildiklerini söyledi. “Tabiî tüm bunlar yeterli değil. Hâlâ savaşlar, bu savaşlarda ölen çocuklar var. Yapmamız gereken, mücadelemize devam etmek. Şiddete başvurmadan anlaşmazlıkların çözülmesine dair eğitim vermek. Eğitim sistemlerine barış eğitiminin mutlaka koyulması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuşan Gautam, çocukların sorusu üzerine aile içi şiddete de değindi. Müstehcenlik çok üzücü Gautam, medyada şiddet ve müstehcen yayınların olmasını da “çok üzücü ve olumsuz bir durum” olarak niteledi ve medyanın kendi içinde bir iş ahlâkının gerektiğinin altını çizdi. Gautam ayrıca, suça karışan çocukların danışmanlık, rehabilitasyon, eğitim çalışmalarıyla geri kazanılması gerektiğini de ifade etti.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

10.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyanet yeniden yapılanmalı

  Yapılacak çok şey var

  Ayrımcılık yaparak güçlü Türkiye olunmaz

  ABD ile nükleer ortağız

  İnsanlık suçu işleniyor

  Seçmen erken seçim istemiyor

  Arın, Rusya yolcusu

  OKS sonuçları açıklanıyor

  ‘Manüpilasyon’a 5 tutuklama

  AB’nin geleceği Türk genci

  Ölüm, memleket yolunda yakaladı

  Siverek’e 2 yılda 25 okul yapıldı

  Kolejli öğrenciden örnek davranış

  Manisa’da namaz coşkusu

  Aliyev, tatil için Antalya’da

  Toplu sünnetlere dikkat

  Yazın gıda zehirlenmesi artıyor

  Avrupa’nın en kirli şehirleri İtalya’da

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004